Η ΕΡΤ3 στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ΕΡΤ3 στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ΕΡΤ3 στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Δυναμική παρουσία  θα έχει η ΕΡΤ3 στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,  συμμετέχοντας  στην ενότητα  «Από Οθόνη σε Οθόνη» μ’ ένα επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ  «Νησιά στην Άκρη»  και μεταδίδοντας καθημερινά, έως τη λήξη της διοργάνωσης στις 12 Μαρτίου,  ένα δεκάλεπτο μαγνητοσκοπημένο αφιέρωμα και μια δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή.Το πρώτο επεισόδιο της  σειράς ντοκιμαντέρ «Νησιά στην Άκρη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαβόγλου και Διονυσίας Κοπανά  που προβάλλεται διαδικτυακά  στην ενότητα «Από Οθόνη σε Οθόνη»  ταξιδεύει τον θεατή στην Τέλενδο, ένα νησάκι δυτικά της Καλύμνου, δεκαοκτώ μίλια από την Τουρκία. Παρότι μικρή, η Τέλενδος αποδεικνύεται ανθεκτική στον χρόνο, με λιγοστούς μα πιστούς κατοίκους. Μέσα από τις ιστορίες τους μαθαίνουμε πως, αν και η ζωή στο νησί δεν είναι εύκολη, τελικά βρίσκονται εκεί ακριβώς που θα ήθελαν να είναι.
Στα 8 ημίωρα επεισόδια της σειράς, αποτυπώνονται, μέσα από μια κινηματογραφική ματιά, τα βιώματα των ανθρώπων, οι ιστορίες τους, το παρελθόν, το παρόν αυτών των απομακρυσμένων τόπων. Κάθε επεισόδιο είναι ένα ταξίδι, μία συλλογή εικόνων, προσώπων και ψηγμάτων καθημερινότητας. Μια προσπάθεια κατανόησης ενός διαφορετικού κόσμου, μιας μικρής, απομονωμένης στεριάς που περιβάλλεται από θάλασσα. Μια προσπάθεια να φανταστούμε το μέλλον τους.

Κατά  τη διάρκεια του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,  η τηλεόραση της ΕΡΤ3   μεταδίδει  καθημερινά στις 22.15 ένα δεκάλεπτο μαγνητοσκοπημένο αφιέρωμα με συνεντεύξεις, νέα και δράσεις του Φεστιβάλ, το οποίο  παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Γωγάδης, σε σκηνοθεσία Τάνιας Χατζηγεωργίου. Το αφιέρωμα προβάλλεται καθημερινά και στην εκπομπή της ΕΡΤ3  «Μέρα με Χρώμα» (10:00 – 11:30)  και είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επίσης ο  9,58fm, το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, παρουσιάζει καθημερινά (13:00 – 15:00) μια ειδική εκπομπή  για  όλα όσα συμβαίνουν στη 25η διοργάνωση, από το στούντιο του σταθμού, που έχει στηθεί στην Αποθήκη Γ, στο λιμάνι της   Θεσσαλονίκης. Οι δημοσιογράφοι  Θανάσης Γωγάδης  και  Ελένη Κουρτίδου ενημερώνουν τους ακροατές  για τις προβολές, τα ειδικά αφιερώματα  και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, προτείνουν ταινίες, υποδέχονται στα μικρόφωνα διοργανωτές, σκηνοθέτες, παραγωγούς και συντελεστές και  μας μεταφέρουν το κλίμα του σημαντικότατου αυτού θεσμού.

    Συνεχείς ανταποκρίσεις από τις δράσεις και τις προβολές του Φεστιβάλ γίνονται καθημερινά, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, σε όλα τα μέσα της ΕΡΤ3.