«Η φωνή που μας ενώνει» στη Φωνή της Ελλάδας | Πέμπτη 14.10.2021

στη Φωνή της Ελλάδας

Με τη Γιάννα Τριανταφύλλη

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, φιλοξενεί στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει» τον Μιχάλη Χαλκίτη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σύμης «Ο Σοφοκλής».

«Ο Σοφοκλής» είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτιστικούς συλλόγους, ο οποίος ιδρύθηκε το 1881 στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, στη Σύμη. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι ένας σπουδαίος Έλληνας ομογενής, ο Μιχάλης Χαλκίτης, που ξενιτεύτηκε από την πατρίδα πολλά χρόνια πριν, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο Σίδνεϊ. Εκεί δραστηριοποιήθηκε στην ελληνική κοινότητα, αλλά και στον σύλλογο των Συμίων συμπατριωτών του. Στα Δωδεκάνησα από μικρό παιδί ήταν γνωστός για την αγάπη του στη μουσική και θεωρείται από τους πρώτους σαξοφωνίστες του Αιγαίου. Γεννημένος σε οικογένεια μουσικών, αυτοδίδακτος, παίζει ακόμη και σήμερα, σε ηλικία 90 χρόνων, σαντούρι και σαξόφωνο.

Στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει» μιλάει στη Γιάννα Τριανταφύλλη για τη Σύμη, τα χρόνια της ξενιτιάς στην Αυστραλία, τη μουσική, καθώς και για τον αγώνα επιβίωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Σοφοκλής», που αποτελεί μία κοιτίδα πολιτισμού για τους νέους του νησιού.

Επίσης, στην εκπομπή φιλοξενούνται η σολίστ κλασικής κιθάρας Γεωργία Παπαδάτου και ο percussionist Αλέξης Κώστας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Crosswords».

Ήχοι από κλασική κιθάρα και ατμοσφαιρικά κρουστά διασταυρώνονται μεταξύ τους και εναρμονίζονται σ’ ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα με έργα από συνθέτες, όπως οι Astor Piazzolla, Nikita Koshkin, Browner κ.ά.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη

Μετάδοση: Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στις 16:00 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στις 03:00 ώρα Ελλάδας

ΑΚΡΟΑΣΗ
Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στην ένδειξη: Voice of Greece