Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξιδεύει στην Πορτογαλία...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξιδεύει στην Πορτογαλία με τον ξεναγό και φιλέλληνα Βίκτορ Σάντος | Σάββατο 08.10.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»
ταξιδεύει στην Πορτογαλία με τον ξεναγό και φιλέλληνα Βίκτορ Σάντος
   Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00, «Η Φωνή της Ελλάδας» και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξιδεύουν στην Πορτογαλία με τον ξεναγό Βίκτορ Σάντος.

Γεννημένος στο Αμβούργο της Γερμανίας από γονείς Πορτογάλους, ο Βίκτορ Σάντος έκανε σπουδές στον Τουρισμό και την Τουριστική Πληροφόρηση και είναι επίσημος ξεναγός, για περισσότερο από 20 χρόνια.

Ερωτεύτηκε την Ελλάδα όταν, ως μαθητής Λυκείου, επισκέφθηκε τη χώρα μας και έκτοτε μελέτησε την ιστορία της και έμαθε την ελληνική γλώσσα μόνος του! Υιοθέτησε την Ελλάδα ως πατρίδα της καρδιάς του και θεωρεί ότι χρονιά χωρίς να την επισκεφθεί είναι χαμένη χρονιά.

Στην εκπομπή, ο Βίκτορ αναλύει τι συνδέει την Ελλάδα με την Πορτογαλία και μας παροτρύνει να δούμε το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωσταντίνο Καβάφη». Επίσης, μας ξεναγήσει στην Πορτογαλία, τον κρυμμένο θησαυρό της Ευρώπης και μας μιλάει για τα μνημεία της χώρας που έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο, για την πορτογαλική γαστρονομία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιδιόμορφη γεωγραφία της χώρας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή

Μετάδοση: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, 16:00-17:00 ώρα Ελλάδας
και Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, 03:00-04:00 ώρα Ελλάδας σε επανάληψη

Οι ακροατές της Φωνής της Ελλάδας ακούν, πλέον, την αγαπημένη τους συνήθεια:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεων τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store
 • Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

 • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ