Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο καθηγητής Γιώργος Παξινός στην εκπομπή «Πρόσκληση σε...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο καθηγητής Γιώργος Παξινός στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή | Σάββατο 24.09.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο καθηγητής Γιώργος Παξινός
στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή
   Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» υποδέχονται τον παγκόσμια διακεκριμένο χαρτογράφο εγκεφάλου, καθηγητή Γιώργος Παξινός (George Paxinos), με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματός του  «A River Divided / Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας» στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Ποιοι είναι οι επιβαρυντικοί παράγοντες για τις εκφυλιστικές ασθένειες όπως η άνοια, το πάρκινσον, το αλτσχάιμερ; Ποιοι είναι οι τρόποι πρόληψης ή καλύτερης αντιμετώπισης της νόσου; Συμβουλές προς τους ανθρώπους οι οποίοι στο περιβάλλον τους έχουν ασθενείς. Αν θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο, συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας!

Ο Γιώργος Παξινός τελείωσε το γυμνάσιο στην Ιθάκη και ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο UC Berkeley και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο McGill. Συγγραφέας του βιβλίου «Ο εγκέφαλος του αρουραίου σε στερεοταξικές συντεταγμένες» έχει τις περισσότερες αναφορές στην νευροεπιστήμη. Έχει εκδώσει άλλα 59 βιβλία για τη δομή του εγκεφάλου των ανθρώπων και των πειραματόζωων και έχει ανακαλύψει περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή

Μετάδοση: Σάββατο  24 Σεπτεμβρίου 2022, 16.00-17.00 ώρα Ελλάδας
και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, 03.00-04.00 ώρα Ελλάδας σε επανάληψη.

Οι ακροατές της Φωνής της Ελλάδας ακούν, πλέον, την αγαπημένη τους συνήθεια:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεων τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store
 • Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

 • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ