Η Νάσια Διονυσίου «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα...

Η Νάσια Διονυσίου «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα | Σάββατο 19.02.2022

Η Νάσια Διονυσίου «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»
στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00

 

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00, καλεσμένη της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», είναι η Νάσια Διονυσίου, η Κύπρια συγγραφέας της νουβέλας «Τι είναι ένας κάμπος».

Η Νάσια Διονυσίου φέρνει στην επιφάνεια μια υποφωτισμένη σελίδα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και της αγωνίας τους να αποκτήσουν πατρίδα. Περίπου 50 χιλιάδες Εβραίοι πρόσφυγες, που γλύτωσαν τα κρεματόρια και βγήκαν ζωντανά ερείπια από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για την Παλαιστίνη, πριν το 1948 -επίσημη ημερομηνία δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ, «εγκλωβίστηκαν» από τους Άγγλους σε τρία στρατόπεδα στην Κύπρο και παρεμποδίστηκαν να επιστρέψουν στη γη που ήθελαν να γίνει πατρίδα τους.

Ο αναίτιος εγκλωβισμός των Εβραίων είναι η αφορμή και το όχημα για να μιλήσει η συγγραφέας για τις χαμένες αξίες του σήμερα. Για να ανατρέψει τη ματαίωση, να υπερασπιστεί τη μνήμη, την καλοσύνη, την ανθρωπιά. Για να υπερασπιστεί τους σημερινούς ξεριζωμένους, να υπενθυμίσει ότι η γη  είναι για πορτοκαλεώνες και ελαιώνες και όχι για στρατόπεδα συγκέντρωσης, ότι η γεωγραφία είναι καθρέπτης των ανθρώπων και πως πρέπει να αφουγκραστούμε όλοι μας το αίτημα του ποιητή «Μίλα. Είναι καιρός».

Info

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»-Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη – Νάσια Διονυσίου

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΜεΤαΠόδια #weekend_Δεύτερο #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου

Live Streaming: www.deftero.gr
Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm
Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/