Μια Πράσινη Ημερίδα στην ΕΡΤ με θέμα την Ανακύκλωση

Μια Πράσινη Ημερίδα στην ΕΡΤ με θέμα την Ανακύκλωση

Μια Πράσινη Ημερίδα στην ΕΡΤ

με θέμα την Ανακύκλωση

Μια «πράσινη» ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε η ΕΡΤ, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στο Ραδιομέγαρο, για τους ενδιαφερόμενους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους/ες της, με θέμα τη «Διαχείριση Απορριμμάτων και Ανακύκλωση».

Την ενημερωτική ημερίδα παρουσίασαν και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού:

  • Ο Μανώλης Γραφάκος, Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας – ΥΠΕΝ
  • Ο Ιωάννης Σιδέρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ

  • Η Σοφία Γιαννάκη, Μηχανικός Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής στη Διεύθυνση Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων, υπεύθυνη του Κινητού Πράσινου Σημείου του Δήμου που επισκέπτεται την ΕΡΤ κάθε Πέμπτη πρωί

Με σύνθημα «ΣυμμΕΡΤέχουμε Σωστά στην Ανακύκλωση», το κοινό ενημερώθηκε για το τοπίο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα αλλά και για τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης, σε περιβάλλον εργασίας αλλά και στο σπίτι.

Συμμετείχαν ενεργά πολίτες αλλά και εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γεώργιος Γαμπρίτσος.

Η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή τη δέσμευση της ΕΡΤ στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στον Στόχο: Δράση για το Κλίμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γεώργιος Γαμπρίτσος -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Αισθάνομαι, ως πολίτης βασικά, ότι έχουμε ακόμα να κάνουμε μεγάλα βήματα. Βλέπω την πρόοδο που κάνουμε σιγά-σιγά προς τη σωστή ανακύκλωση, αλλά είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες».

Ο Γ.Γ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε: «Στις γειτονιές, έξω από την πόρτα μας πρέπει ο πολίτης να βρει τρεις κάδους. Πρέπει να βρει έναν μεγάλο μπλε, για να βάλει το ανακυκλώσιμο υλικό, πρέπει να βρει έναν καφέ για να βάζει κάθε μέρα το βιοαπόβλητο και πρέπει να βρει κι έναν πράσινο, ο οποίος να είναι μικρότερος ούτως ώστε τα υπόλοιπα σκουπίδια να τα πηγαίνει εκεί».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, Ιωάννης Σιδέρης, ανέφερε πως: «Ο στόχος που πρέπει να πετύχει η χώρα είναι το  ποσοστό του υλικού που ανακυκλώνει να επιστρέφει ως δευτερογενές υλικό πίσω στην ελληνική αγορά. Πρωτοστατήσαμε στο θέμα της πλαστικής σακούλας και στο περιβαλλοντικό τέλος από την πλαστική σακούλα»

Τέλος, η Μηχανικός περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Σοφία Γιαννάκη, δήλωσε πως: «Ο Έλληνας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όταν και οι δημόσιοι φορείς είναι συνεπείς σ’ αυτό που κάνουν. Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έχουμε φτιάξει σε 30 σημεία μέσα στην πόλη γωνιές ανακύκλωσης και κάθε γωνιά έχει 5 διαφορετικούς κάδους».

Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και το σχετικό ρεπορτάζ πατήστε εδώ.