«Κάνε ότι κοιμάσαι II» στην ΕΡΤ1: Ένα ατύχημα του Νικόλα βάζει την...

«Κάνε ότι κοιμάσαι II» στην ΕΡΤ1: Ένα ατύχημα του Νικόλα βάζει την Άννα σε υποψίες | 06 & 07.11.2023

ΕΡΤ1

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ

Ένα ατύχημα του Νικόλα βάζει την Άννα σε υποψίες 
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στις 21:45

Το αποδεικτικό υλικό του Νικόλα εναντίον του Λημνιού είναι ακλόνητο και όλα δείχνουν, προς το παρόν, ότι κατάφερε να τον στριμώξει. Ένα ατύχημα, όμως, επηρεάζει το περιβάλλον του και βάζει σε υποψίες την Άννα, η οποία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ήταν τιμωρία ή προειδοποίηση για κάτι. Παράλληλα, ο Ίκαρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του μαθητή που κατηγορείται για βιασμό, γεγονός που τον φέρνει σε σύγκρουση με την κόρη του. Τι ακριβώς έγινε το βράδυ του βιασμού;

Μη χάσετε τις καταιγιστικές εξελίξεις της ψυχολογικής σειράς μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:45.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, ώρα 21:45

Επεισόδιο 17ο: Το αποδεικτικό υλικό του Νικόλα εναντίον του Λημνιού είναι ακλόνητο και όλα δείχνουν, προς το παρόν, ότι κατάφερε να τον στριμώξει. Ο Νικόλας επιμένει ότι ο Σταματάκης γνώριζε για την παράνομη σχέση της γυναίκας του με τον Κάσδαγλη και ότι τους χρησιμοποιεί, εδώ και μήνες, για κάποιο άλλο σχέδιό του.

Η Μπετίνα αποκαλύπτει στον Λάκη την αλήθεια για το παιδί της που υιοθετήθηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα ανήλικη. Ο Νικόλας συνεχίζει να επιμένει στην έρευνα για τον βιασμό της Μαργαρίτας, αλλά συναντά εμπόδια από τον Σταματάκη που θέλει να το διερευνήσει με τους δικούς του τρόπους. Τον ενοχλεί που στον καβγά τους, η Πέρσα φαίνεται να καλύπτει την άλλη πλευρά.

Η αποκάλυψη ότι η Μαργαρίτα είχε πάει με τη θέλησή της στο σπίτι του Σταύρου για να του πουλήσει ένα παράνομο πρόγραμμα για χακάρισμα, περιπλέκει την υπόθεση του βιασμού της. Το κορίτσι, όμως, αρνείται να μιλήσει στον Νικόλα ανοιχτά, παρόλο που ξέρει ότι είναι σύμμαχός της.

Ο Τόλης επιδιώκει τη συμπάθεια της Ζωής. Της εξηγεί ότι δεν ζητάει τίποτα από την οικογένειά της, μόνο τη σχέση που θα είχε κάποιος με τη βιολογική μητέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Η Αμάντα συγκρούεται με τον πατέρα της, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του συμμαθητή της στην υπόθεση του βιασμού. Η Νάσια ζητάει να συναντήσει το θύμα και μιλάει στη Μαργαρίτα.

Η Δέσποινα κάνει δώρο στον Κάσδαγλη ένα αεροπορικό εισιτήριο για να φύγουν κρυφά μαζί, για μερικές ημέρες, στο εξωτερικό. Τι ακριβώς έγινε το βράδυ του βιασμού; Τι επιμένει ο Ίκαρος ότι κρύβει το θύμα; Πόσο ασφαλής είναι ο Νικόλας;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ώρα 21:45

Επεισόδιο 18ο: Το σοκ από το ατύχημα του Νικόλα επηρεάζει το περιβάλλον του, αλλά βάζει σε υποψίες την Άννα, η οποία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ήταν τιμωρία ή προειδοποίηση για κάτι. Ο ίδιος έχει παρόμοιες σκέψεις, αλλά προσπαθεί να μη δείχνει τίποτα για να μην ανησυχήσει τη Νάσια.

Ο Μάκης έχει αναστολές για το αν πρέπει να δουλέψει μυστικά για τον αντίπαλο του Ίκαρου, ως καρφί του. Η περιπέτεια του Νικόλα φέρνει την Πέρσα ακόμα πιο κοντά του, παρά τις διαφωνίες τους. Η Αστυνομία διερευνά κάθε ενδεχόμενο και εξετάζει τους ανθρώπους του Κολλεγίου.

Η Μαργαρίτα αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Σταύρου, πράγμα που δημιουργεί εντάσεις μεταξύ των μαθητών και συγκεκριμένα κάνει τον Πέρη να μαλώσει με την Αμάντα. Ο Νικόλας ενθαρρύνει τη σχέση της κόρης του με τον πρώην αγαπημένο του μαθητή.

Η Ζωή μοιράζεται την καχυποψία της για τον Τόλη με τον πατέρα της, ενώ η Μπετίνα προσπαθεί να ανοιχτεί στον άγνωστο γιο της. Ο Σταύρος εκνευρίζει τους συμμαθητές του, τώρα που έχουν αποσυρθεί οι κατηγορίες, βρίσκοντας όμως στο πρόσωπο του Χρήστου έναν καινούριο φίλο. Η Δέσποινα εκμυστηρεύεται στον Κάσδαγλη ότι ο άντρας της έχει πλαστογραφήσει το προγαμιαίο συμβόλαιό τους, αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει.

Ο Ίσσαρης ανακαλύπτει τον κοριό που έχει τοποθετήσει ο Λημνιός στο γραφείο της Άννας, αλλά ποια είναι η κίνησή του που θα εκπλήξει την Αστυνομία;

Η υπόθεση…

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος) ζει απομονωμένος σε ένα τροχόσπιτο, έχοντας παραιτηθεί από το σχολείο μαζί με τον Κάσδαγλη (Βασίλης Ευταξόπουλος). Με τους εφιάλτες να τον βασανίζουν και τη σκέψη στα θύματα από το μακελειό, δέχεται να γνωρίσει τον διευθυντή ενός γνωστού ιδιωτικού σχολείου, όταν ο Κάσδαγλης τον παρακαλεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να δουλέψουν εκεί.

Αβέβαιος για την απόφασή του, ο Νικόλας γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας ενός άλλου καθηγητή, στη διάρκεια της δεξίωσης του σχολείου. Αυτό που τον βοηθάει στην απόφασή του, είναι ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός, ο καθηγητής τον είχε προειδοποιήσει να μη δεχτεί την πρόσληψή του σε αυτό το σχολείο.

Αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα κι έναν λαμπερό κόσμο προνομίων και εξουσίας, ο Νικόλας εστιάζει στην αγάπη του για τα παιδιά, τα οποία υποφέρουν από τις δικές τους ίντριγκες και παραβατικές συμπεριφορές. Πέρα όμως από τη σκληρότητά τους, έχει να αντιμετωπίσει και τον κυνισμό της δικής του κόρης (Γεωργία Μεσαρίτη), η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το τραύμα από τον χαμό του φίλου της.

Η γνωριμία του με μια άλλη καθηγήτρια, την Πέρσα (Τζένη Θεωνά), ξυπνάει μέσα του συναισθήματα που είχε στερηθεί για καιρό. Η αρχική σύγκρουση δύο πολύ διαφορετικών, αλλά βαθιά τραυματισμένων ανθρώπων, θα εξελιχθεί σε μια δυνατή ερωτική σχέση. Η Πέρσα, άλλωστε, θα είναι από τους ελάχιστους συμμάχους που θα έχει ο Νικόλας όταν βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνωμοσίες του φωτεινού αυτού κόσμου.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή; Τι θα κάνει ο Νικόλας όταν ο Κάσδαγλης βρεθεί ένοχος για ανθρωποκτονία; Και κυρίως ποιος ανοιχτός λογαριασμός με το παρελθόν θα φέρει τον Νικόλα και την κόρη του αντιμέτωπους με τη μεγαλύτερη απειλή;

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος (Νικόλας Καλίρης), Τζένη Θεωνά (Πέρσα), Βασίλης Ευταξόπουλος (Στέλιος Κάσδαγλης), Μιχάλης Οικονόμου (Ίκαρος), Ιωάννα Ασημακοπούλου (Δάφνη), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άννα Γραμμικού), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Μπετίνα Βορίδη), Δημήτρης Καπετανάκος (Κωνσταντίνος Ίσσαρης), Αλέξανδρος Καλπακίδης (Λημνιός), Ηλιάνα Γαϊτάνη (Χρύσα), Χριστόδουλος Στυλιανού (Σταματάκης), Λήδα Ματσάγγου (Δέσποινα), Γιώργος Δεπάστας (Λάκης Βορίδης), Στέργιος Αντούλας (Πέτρος), Γεωργία Μεσαρίτη (Νάσια Καλίρη), Χρήστος Διαμαντούδης (Χρήστος Γιδάς), Βίκυ Μαϊδάνογλου (Ζωή Βορίδη), Βασίλης Ντάρμας (Μάκης Βελής), Νικόλας Χαλκιαδάκης (Γιώργος), Μιχάλης Αρτεμισιάδης (Σταύρος), Κατερίνα Κρανίδη (Αμάντα), Τίτος Πινακάς (Πέρης), Αλέξανδρος Τωμαδάκης (Λάμπης), Φαίη Φραγκαλιώτη (Έφη), Πωλίνα Μπέτση (Λέτα), Κάτια Νεκταρίου (Μαργαρίτα), Ευάγγελος Σαμιώτης (Κώστας), Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Τόλης), Μάκης Παππάς (Βασίλης).

Σενάριο: Γιάννης Σκαραγκάς
Σκηνοθεσία: Αλέκος Κυράνης, Μάριος Βαλάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Έλτον Μπίφσα, Γιώργος Αποστολίδης
Σκηνογραφία: Αναστασία Χαρμούση
Κοστούμια: Ελίνα Μαντζάκου
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Στεφάνου
Οργάνωση Παραγωγής: Ηλίας Βογιατζόγλου, Αλέξανδρος Δρακάτος
Executive producer: Άννα Λεμπέση
Παραγωγός: Νίκος Κάλης
Εκτέλεση παραγωγής: SILVERLINE MEDIA PRODUCTIONS Α.Ε.
Παραγωγή: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό 17ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 18ου επεισοδίου