«Κάνε ότι κοιμάσαι II» στην ΕΡΤ1: Η Δέσποινα μαθαίνει όλη την αλήθεια...

«Κάνε ότι κοιμάσαι II» στην ΕΡΤ1: Η Δέσποινα μαθαίνει όλη την αλήθεια για όσα έγιναν το βράδυ της δεξίωσης | 16 & 17.10.2023

ΕΡΤ1

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ

Η Δέσποινα μαθαίνει όλη την αλήθεια
για όσα έγιναν το βράδυ της δεξίωσης
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, στις 21:45

Ο Νικόλας αντιδρά στη σχέση της κόρης του με τον Πέτρο, γεγονός που προκαλεί τον θυμό της Νάσιας και δημιουργεί ένταση μεταξύ των αστυνομικών. Η Δέσποινα μαθαίνει όλη την αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ της δεξίωσης και τι έχει κάνει ο σύζυγός της, ενώ δέχεται τις απειλές του υπεύθυνου ασφαλείας για να μην αποκαλύψει τίποτα. Ο Τόλης αποκαλύπτει στην Μπετίνα την αλήθεια για τη βιολογική τους σχέση.

Μη χάσετε τις καταιγιστικές εξελίξεις της ψυχολογικής σειράς μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:45.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, ώρα 21:45

Επεισόδιο 11ο: Ο Νικόλας αντιδρά στη σχέση της κόρης του με τον Πέτρο, δημιουργώντας ένταση μεταξύ των αστυνομικών. Η Δέσποινα μαθαίνει όλη την αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ της δεξίωσης και τι έχει κάνει ο σύζυγός της, ενώ δέχεται συγχρόνως τις απειλές του υπεύθυνου ασφαλείας για να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν. Για να προστατέψει τον Κάσδαγλη και τη σχέση τους, η Δέσποινα αποφασίζει να του εκμυστηρευτεί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και τη συμφωνία που είχε κάνει με τον άντρα της για να τον στηρίξει πριν το διαζύγιο.

Ο Σταματάκης επιδιώκει την εύνοια της κόρης του, αλλά δεν μπορεί να της αποκαλύψει ότι ο γυμναστής τον εκβίαζε και τον απειλούσε πως θα εμπλέξει το όνομά του με την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τους μαθητές που πέρυσι αποβλήθηκαν από το σχολείο. Ήταν, όμως, ο μόνος που έπεσε θύμα εκβιασμού του καθηγητή που βρέθηκε νεκρός;

Με αφορμή τις εξελίξεις, κάποια από τα μυστικά των μαθητών και των καθηγητών βγαίνουν στη φόρα και ανατρέχουμε στο πρόσφατο παρελθόν του κάθε χαρακτήρα. Τι ακριβώς έγινε το βράδυ της δεξίωσης; Τι έκανε τον Σταματάκη να χάσει τελείως τον έλεγχο; Ποιους κρατούσε στο χέρι ο γυμναστής και πώς συνδέονται μεταξύ τους;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, ώρα 21:45

Επεισόδιο 12ο: Ο Τόλης αποκαλύπτει στην Μπετίνα την αλήθεια για τη βιολογική τους σχέση. Εκείνη αρνείται να πιστέψει ότι είναι το παιδί που η οικογένειά της έδωσε κρυφά για υιοθεσία, αλλά τα στοιχεία την κλονίζουν. Βλέποντας την ταραχή της, ο Τόλης τής εξηγεί ότι δεν σκοπεύει να της αναστατώσει τη ζωή και ότι δεν θα την ενοχλήσει ξανά.

Ο Ίκαρος συνεχίζει να έχει προβλήματα με τον βασικό του συνεργάτη στο νομικό του γραφείο, αγνοώντας το σχέδιό του να τον διώξει. Ο Νικόλας αντιμετωπίζει τον θυμό της Νάσιας, η οποία επιμένει για τη σχέση της με τον Πέτρο.

Η μυστική έρευνα της Χρύσας στο Κολλέγιο είχε βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Πέρη και τώρα προσπαθεί, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, να τον προστατέψει. Ο Λημνιός ενισχύει την επιρροή του στην Δάφνη, προσκομίζοντας στοιχεία για τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες του άντρα της που μπορούν να την εμπλέξουν σε πολιτικό σκάνδαλο. Ταυτόχρονα, για να εξασφαλίσει τη συνεργασία του Ίσσαρη, ζητάει τη βοήθειά του, προειδοποιώντας τον ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Κέντρου κινδυνεύει.

Ο Κάσδαγλης προτείνει στη Δέσποινα να περιμένουν μέχρι να αποφοιτήσει η κόρη της και να μην πάρουν άμεσα αποφάσεις. Ποιος θα αποκαλύψει στον Σταματάκη τον άνθρωπο που έστειλε το απειλητικό μήνυμα στην κόρη του;

Ο Νικόλας δεν κρύβει πια από την κόρη του τη σχέση του με την Πέρσα και η Νάσια την καλοδέχεται συναισθηματικά, κάνοντας ό,τι μπορεί για να τη διευκολύνει και να νιώσει άνετα. Γιατί φοβάται η Μαργαρίτα τους συμμαθητές της, στους οποίους είχε πουλήσει κατά καιρούς προγράμματα χακαρίσματος; Ποια σοκαριστική εξέλιξη θα έρθει να επιβεβαιώσει τους φόβους του Λημνιού για τις απειλές εναντίον της πολιτικού;

Η υπόθεση…

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος) ζει απομονωμένος σε ένα τροχόσπιτο, έχοντας παραιτηθεί από το σχολείο μαζί με τον Κάσδαγλη (Βασίλης Ευταξόπουλος). Με τους εφιάλτες να τον βασανίζουν και τη σκέψη στα θύματα από το μακελειό, δέχεται να γνωρίσει τον διευθυντή ενός γνωστού ιδιωτικού σχολείου, όταν ο Κάσδαγλης τον παρακαλεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να δουλέψουν εκεί.

Αβέβαιος για την απόφασή του, ο Νικόλας γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας ενός άλλου καθηγητή, στη διάρκεια της δεξίωσης του σχολείου. Αυτό που τον βοηθάει στην απόφασή του, είναι ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός, ο καθηγητής τον είχε προειδοποιήσει να μη δεχτεί την πρόσληψή του σε αυτό το σχολείο.

Αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα κι έναν λαμπερό κόσμο προνομίων και εξουσίας, ο Νικόλας εστιάζει στην αγάπη του για τα παιδιά, τα οποία υποφέρουν από τις δικές τους ίντριγκες και παραβατικές συμπεριφορές. Πέρα όμως από τη σκληρότητά τους, έχει να αντιμετωπίσει και τον κυνισμό της δικής του κόρης (Γεωργία Μεσαρίτη), η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το τραύμα από τον χαμό του φίλου της.

Η γνωριμία του με μια άλλη καθηγήτρια, την Πέρσα (Τζένη Θεωνά), ξυπνάει μέσα του συναισθήματα που είχε στερηθεί για καιρό. Η αρχική σύγκρουση δύο πολύ διαφορετικών, αλλά βαθιά τραυματισμένων ανθρώπων, θα εξελιχθεί σε μια δυνατή ερωτική σχέση. Η Πέρσα, άλλωστε, θα είναι από τους ελάχιστους συμμάχους που θα έχει ο Νικόλας όταν βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνωμοσίες του φωτεινού αυτού κόσμου.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή; Τι θα κάνει ο Νικόλας όταν ο Κάσδαγλης βρεθεί ένοχος για ανθρωποκτονία; Και κυρίως ποιος ανοιχτός λογαριασμός με το παρελθόν θα φέρει τον Νικόλα και την κόρη του αντιμέτωπους με τη μεγαλύτερη απειλή;

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος (Νικόλας Καλίρης), Τζένη Θεωνά (Πέρσα), Βασίλης Ευταξόπουλος (Στέλιος Κάσδαγλης), Μιχάλης Οικονόμου (Ίκαρος), Ιωάννα Ασημακοπούλου (Δάφνη), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άννα Γραμμικού), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Μπετίνα Βορίδη), Δημήτρης Καπετανάκος (Κωνσταντίνος Ίσσαρης), Αλέξανδρος Καλπακίδης (Λημνιός), Ηλιάνα Γαϊτάνη (Χρύσα), Χριστόδουλος Στυλιανού (Σταματάκης), Λήδα Ματσάγγου (Δέσποινα), Γιώργος Δεπάστας (Λάκης Βορίδης), Στέργιος Αντούλας (Πέτρος), Γεωργία Μεσαρίτη (Νάσια Καλίρη), Χρήστος Διαμαντούδης (Χρήστος Γιδάς), Βίκυ Μαϊδάνογλου (Ζωή Βορίδη), Βασίλης Ντάρμας (Μάκης Βελής), Νικόλας Χαλκιαδάκης (Γιώργος), Μιχάλης Αρτεμισιάδης (Σταύρος), Κατερίνα Κρανίδη (Αμάντα), Τίτος Πινακάς (Πέρης), Αλέξανδρος Τωμαδάκης (Λάμπης), Φαίη Φραγκαλιώτη (Έφη), Πωλίνα Μπέτση (Λέτα), Κάτια Νεκταρίου (Μαργαρίτα), Ευάγγελος Σαμιώτης (Κώστας), Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Τόλης), Μάκης Παππάς (Βασίλης).

Σενάριο: Γιάννης Σκαραγκάς
Σκηνοθεσία: Αλέκος Κυράνης, Μάριος Βαλάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Έλτον Μπίφσα, Γιώργος Αποστολίδης
Σκηνογραφία: Αναστασία Χαρμούση
Κοστούμια: Ελίνα Μαντζάκου
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Στεφάνου
Οργάνωση Παραγωγής: Ηλίας Βογιατζόγλου, Αλέξανδρος Δρακάτος
Executive producer: Άννα Λεμπέση
Παραγωγός: Νίκος Κάλης
Εκτέλεση παραγωγής: SILVERLINE MEDIA PRODUCTIONS Α.Ε.
Παραγωγή: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό 11ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 12ου επεισοδίου