«Κάνε ότι κοιμάσαι II» στην ΕΡΤ1: Τι φοβάται ο Νικόλας και ζητάει...

«Κάνε ότι κοιμάσαι II» στην ΕΡΤ1: Τι φοβάται ο Νικόλας και ζητάει τη βοήθεια ψυχίατρου; | 05 & 06.02.2024

ΕΡΤ1

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ

Τι φοβάται ο Νικόλας και ζητάει τη βοήθεια ψυχίατρου;
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στις 21:45

Η Μπετίνα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η Νάσια προσπαθεί να εμψυχώσει τη Ζωή. Ο Κάσδαγλης επιμένει να αναλάβει την κηδεμονία της Λέτας με βάση τη διαθήκη της μητέρας της. Τι φοβάται ο Νικόλας και ζητάει τη βοήθεια ψυχίατρου; Σε ποιο σημείο θα φτάσει, όταν χάσει τον έλεγχο;

Μη χάσετε τις καταιγιστικές εξελίξεις της ψυχολογικής σειράς μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:45.

Δείτε το τρέιλερ.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:45

Επεισόδιο 39ο: Η κατάσταση της Μπετίνας είναι κρίσιμη. Ο Νικόλας έχει αρχίσει και κλονίζεται με αφορμή τις ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης που δίνουν οι γιατροί. Η Χρύσα επιμένει στην έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της Άννας σχετικά με τον πυροβολισμό του Λημνιού σε άμυνα.

Ο Κάσδαγλης επιμένει να αναλάβει την κηδεμονία της Λέτας με βάση τη διαθήκη της μητέρας της, χωρίς να ακούει όσους τον προειδοποιούν ότι είναι λάθος του. Ο Γιώργος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Βασίλη στη φυλακή, αλλά αντιμετωπίζει την άρνησή του κι αυτό τον κάνει και απομονώνεται. Η Έφη είναι ο μόνος άνθρωπος που επιτρέπει να τον πλησιάσει.

Η Αμάντα δεν κρύβει πλέον το πόσο της αρέσει ο Φλωρής, παρά τις επιφυλάξεις των συμμαθητών της που τον φοβούνται. Ο Δαμασκηνός συνεχίζει και απειλεί την Πέρσα για τον ρόλο που εκείνη έπαιξε στην αποβολή του Φλωρή. Ο Ίκαρος θέλει να πετάξει από τη νομική του εταιρεία τον πρώην φίλο και συνεργάτη του, που εκπροσωπεί, όμως, τον Δαμασκηνό.

Τι θέλει ο Γιώργος από την Έφη; Γιατί ζητάει συγγνώμη ο Δαμασκηνός από τη Δάφνη; Τι φοβάται ο Νικόλας και ζητάει τη βοήθεια ψυχίατρου; Πώς θα αντιδράσει στη συνάντησή του με τον Δαμασκηνό; Τι συμβαίνει ανάμεσα στον Ίσσαρη και την Καμβύση;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:45

Επεισόδιο 40ό: Η κατάσταση της Μπετίνας συνεχίζει να είναι κρίσιμη και η Νάσια προσπαθεί να εμψυχώσει τη Ζωή. Η Πέρσα εξηγεί πόσο επικίνδυνος είναι ο Δαμασκηνός και προσπαθεί να ηρεμήσει τον Νικόλα. Η Άννα, στο μέτωπο με την ένορκη διοικητική εξέταση εναντίον της, έχει σύμμαχο μόνο τον Ίσσαρη και συνειδητοποιεί πόσο τον είχε απομακρύνει από κοντά της το προηγούμενο διάστημα.

Η Αιμιλία ζητάει από την Υπηρεσία Πληροφοριών στήριξη για την Άννα, έχοντας καταλάβει ότι την χρησιμοποίησαν για να βγάλουν από τη μέση τον Λημνιό. Ο Νικόλας δεν μπορεί να συγκρατήσει τον κυκλοθυμισμό του και τις κρίσεις του ανάμεσα στη θλίψη και την επιθετικότητα.

Ο Μάκης ζητάει βοήθεια από τον Αχιλλέα, για να πείσει τον συνεργάτη του να τον δεχτεί ξανά στο μάθημά του στη Νομική. Ο Γιώργος αρχίζει να αλλάζει γνώμη για τον Φλωρή και την κακή του φήμη και αρχίζει να κάνει παρέα μαζί του.

Ποιος θα υπερασπιστεί την Άννα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων; Γιατί ανησυχεί ο Πέτρος γι’ αυτή την εξέλιξη; Πώς εξελίσσεται η σχέση του Γιώργου με τη συμμαθήτριά του; Σε ποιο σημείο θα φτάσει ο Νικόλας, όταν χάσει τον έλεγχο;

Η υπόθεση…

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος) ζει απομονωμένος σε ένα τροχόσπιτο, έχοντας παραιτηθεί από το σχολείο μαζί με τον Κάσδαγλη (Βασίλης Ευταξόπουλος). Με τους εφιάλτες να τον βασανίζουν και τη σκέψη στα θύματα από το μακελειό, δέχεται να γνωρίσει τον διευθυντή ενός γνωστού ιδιωτικού σχολείου, όταν ο Κάσδαγλης τον παρακαλεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να δουλέψουν εκεί.

Αβέβαιος για την απόφασή του, ο Νικόλας γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας ενός άλλου καθηγητή, στη διάρκεια της δεξίωσης του σχολείου. Αυτό που τον βοηθάει στην απόφασή του, είναι ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός, ο καθηγητής τον είχε προειδοποιήσει να μη δεχτεί την πρόσληψή του σε αυτό το σχολείο.

Αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα κι έναν λαμπερό κόσμο προνομίων και εξουσίας, ο Νικόλας εστιάζει στην αγάπη του για τα παιδιά, τα οποία υποφέρουν από τις δικές τους ίντριγκες και παραβατικές συμπεριφορές. Πέρα όμως από τη σκληρότητά τους, έχει να αντιμετωπίσει και τον κυνισμό της δικής του κόρης (Γεωργία Μεσαρίτη), η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το τραύμα από τον χαμό του φίλου της.

Η γνωριμία του με μια άλλη καθηγήτρια, την Πέρσα (Τζένη Θεωνά), ξυπνάει μέσα του συναισθήματα που είχε στερηθεί για καιρό. Η αρχική σύγκρουση δύο πολύ διαφορετικών, αλλά βαθιά τραυματισμένων ανθρώπων, θα εξελιχθεί σε μια δυνατή ερωτική σχέση. Η Πέρσα, άλλωστε, θα είναι από τους ελάχιστους συμμάχους που θα έχει ο Νικόλας όταν βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνωμοσίες του φωτεινού αυτού κόσμου.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή; Τι θα κάνει ο Νικόλας όταν ο Κάσδαγλης βρεθεί ένοχος για ανθρωποκτονία; Και κυρίως ποιος ανοιχτός λογαριασμός με το παρελθόν θα φέρει τον Νικόλα και την κόρη του αντιμέτωπους με τη μεγαλύτερη απειλή;

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος (Νικόλας Καλίρης), Τζένη Θεωνά (Πέρσα), Βασίλης Ευταξόπουλος (Στέλιος Κάσδαγλης), Μιχάλης Οικονόμου (Ίκαρος), Ιωάννα Ασημακοπούλου (Δάφνη), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άννα Γραμμικού), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Μπετίνα Βορίδη), Δημήτρης Καπετανάκος (Κωνσταντίνος Ίσσαρης), Αλέξανδρος Καλπακίδης (Λημνιός), Ηλιάνα Γαϊτάνη (Χρύσα), Χριστόδουλος Στυλιανού (Σταματάκης), Λήδα Ματσάγγου (Δέσποινα), Γιώργος Δεπάστας (Λάκης Βορίδης), Στέργιος Αντούλας (Πέτρος), Γεωργία Μεσαρίτη (Νάσια Καλίρη), Χρήστος Διαμαντούδης (Χρήστος Γιδάς), Βίκυ Μαϊδάνογλου (Ζωή Βορίδη), Βασίλης Ντάρμας (Μάκης Βελής), Νικόλας Χαλκιαδάκης (Γιώργος), Μιχάλης Αρτεμισιάδης (Σταύρος), Κατερίνα Κρανίδη (Αμάντα), Τίτος Πινακάς (Πέρης), Αλέξανδρος Τωμαδάκης (Λάμπης), Φαίη Φραγκαλιώτη (Έφη), Πωλίνα Μπέτση (Λέτα), Κάτια Νεκταρίου (Μαργαρίτα), Ευάγγελος Σαμιώτης (Κώστας), Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Τόλης), Μάκης Παππάς (Βασίλης).

Σενάριο: Γιάννης Σκαραγκάς
Σκηνοθεσία: Αλέκος Κυράνης, Μάριος Βαλάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Έλτον Μπίφσα, Γιώργος Αποστολίδης
Σκηνογραφία: Αναστασία Χαρμούση
Κοστούμια: Ελίνα Μαντζάκου
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Στεφάνου
Οργάνωση Παραγωγής: Ηλίας Βογιατζόγλου, Αλέξανδρος Δρακάτος
Executive producer: Άννα Λεμπέση
Παραγωγός: Νίκος Κάλης
Εκτέλεση παραγωγής: SILVERLINE MEDIA PRODUCTIONS Α.Ε.
Παραγωγή: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό 39ου επεισοδίου