Νέα εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα – «Η Καρδιά του Σκότους» | Από...

Νέα εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα – «Η Καρδιά του Σκότους» | Από 14.04.2021

Νέα εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα

«Η Καρδιά του Σκότους» 

Ημερομηνία μετάδοσης: από Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 & κάθε Τετάρτη στις 22:30

Η ατμοσφαιρική «Καρδιά του Σκότους», η νέα εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, είναι μια σειρά ημίωρων ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ για το έγκλημα και την τιμωρία, τη λογοτεχνία και την έννοια του «κακού», με ανασύσταση διαφορετικών εποχών μέσα από την εξιστόρηση αληθινών, περισσότερο ή λιγότερο γνωστών εγκλημάτων.

Η εκπομπή της Ευαγγελίας Κουλιζάκη κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, στις 22:30, και θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

Από την ανεξιχνίαστη δολοφονία της Μαίρη Ρότζερς, που μετέφερε ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε στο «Μυστήριο της Μαρί Ροζέ», και της Ελίζαμπεθ Σορτ, της «Μαύρης Ντάλιας» του Τζέιμς Ελρόι, μέχρι το έγκλημα των αδελφών Παπέν, που έγιναν οι «Δούλες» του Ζαν Ζενέ, και την απαγωγή της Σάλι Χόρνερ, που ενέπνευσε στον Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ τη «Λολίτα», true crime αφηγήσεις συνδυάζονται με τη λογοτεχνική τους μετουσίωση στη νέα εκπομπή.

Η Ευαγγελία Κουλιζάκη μας μεταφέρει σε νυχτερινές περιηγήσεις από το βικτωριανό Λονδίνο ως τις Βερσαλλίες, στο Βερολίνο του μεσοπολέμου, στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1960, στο Λος Άντζελες ως σκηνικό των σκληροπυρηνικών λογοτεχνικών και κινηματογραφικών νουάρ, στους οικισμούς με τα τροχόσπιτα των χιλμπίληδων στη βαθιά αμερικανική επαρχία, στα βαλτοτόπια του αμερικανικού Νότου.

Το έγκλημα, ως πραγματικό γεγονός και ως λογοτεχνική μυθοπλασία, θα σας καθηλώσει σε μια σειρά ραδιοφωνικών ανταποκρίσεων βγαλμένων απευθείας απ’ την «καρδιά του σκότους».

Συγγραφή/επιλογή κειμένων – έρευνα – παρουσίαση: Ευαγγελία Κουλιζάκη

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Εκπομπή: «Η Καρδιά του Σκότους»

Με την Ευαγγελία Κουλιζάκη

Από Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 & κάθε Τετάρτη στις 22:30

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma