Ο Ανδρέας Αποστολίδης «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα...

Ο Ανδρέας Αποστολίδης «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα | Σάββατο 22.01.2022

Ο Ανδρέας Αποστολίδης
«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στις 18:00

Ο συγγραφέας και σεναριογράφος του «Latin Noir» (Λατίν Νουάρ), Ανδρέας Αποστολίδης, είναι καλεσμένος της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στις 18:00, σε μια συζήτηση για τη Λατινική Αμερική μέσα από τους συγγραφείς και τις αστυνομικές ιστορίες του.

Το ομότιτλο βιβλίο-έρευνα του Ανδρέα Αποστολίδη αποτέλεσε τη βάση του σεναρίου ενός ντοκιμαντέρ που «βγήκε» στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου, ενώ έκανε πρεμιέρα στο Μαϊάμι. Ο Ανδρέας Αποστολίδης μαζί με τον μεταφραστή λογοτεχνικών βιβλίων Κρίτωνα Ηλιόπουλο ταξίδεψαν στο Μεξικό, στην Κούβα, στο Περού, στη Χιλή και στην Αργεντινή και συνομίλησαν με τους συγγραφείς Santiago Roncagliolo, Leonardo Padura, Luis Sepuldeva, Paco Ignasio Taibo και Claudia Pineiro.

Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει ντοκουμέντα από την ιστορία των κινημάτων και των δικτατοριών των χωρών αυτών της δεκαετίας του ‘70 και του ’80, αποσπάσματα από εμβληματικές κινηματογραφικές ταινίες και φιλοξενεί συνεντεύξεις των συγγραφέων που συμμετείχαν ενεργά στην πολιτική ζωή των χωρών τους. Πώς η γενιά των συγγραφέων του ’70 και του ’80 οδηγήθηκε στη συγγραφή ιστοριών μυστηρίου για να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη διαφθορά, την καταστολή, την πείνα και τις κοινωνικές ανισότητες; Γιατί το «Latin Noir» είναι καθρέπτης και αντίδοτο στην απολυταρχική πραγματικότητα;

Info 

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» – Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στις 18:00 

Ανδρέας Αποστολίδης

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΜεΤαΠόδια #weekend_Δεύτερο #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/