Ο χειμαρρώδης Γιάννης Ζουγανέλης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός και ο άλλος»...

Ο χειμαρρώδης Γιάννης Ζουγανέλης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός και ο άλλος» | Τρίτη 28.06.2022

Ο Γιάννης Ζουγανέλης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός και ο άλλος» 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, στις 00:15

Αν για τους περισσότερους η καραντίνα λειτούργησε ως παύση, για εκείνον υπήρξε ίσως η πιο δημιουργική του περίοδος, αφού του έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσει πέντε εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους cd, καθώς και ένα βιβλίο. Ο αγαπημένος και πολυτάλαντος Γιάννης Ζουγανέλης έρχεται στην παρέα της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος», με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, που ρίχνει αυλαία για τη φετινή σεζόν την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 00:15, θυμάται ιστορίες από το χθες και καταθέτει την άποψή του για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού τραγουδιού.

Παράλληλα, μιλάει για τον πρώτο του δάσκαλο μουσικής, έναν τυφλό πλανόδιο ακορντεονίστα στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, αλλά και τη σκηνική του σύμπραξη με τον Στίβι Γουόντερ. Εξηγεί πόσο τον επηρέασε η γνωριμία του με τον Νικόλα Άσιμο, η μοναδική σχέση του με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά και με τον Μάνο Χατζιδάκι. Περιγράφει μοναδικά πώς γνώρισε τον Σάκη Μπουλά, αλλά και το τελευταίο τηλεφώνημα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Αφοπλιστικά ειλικρινής, μιλάει για τα πάθη του, περιγράφει τι συνέβαινε στα παρασκήνια της αξέχαστης επιτυχίας «Αχ Μαρία» και εκφράζει το παράπονό του για την αντιμετώπιση που έχει δεχτεί από συναδέλφους του αλλά και από ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Εξομολογητικός, θυμάται τι ήταν αυτό που τον προσέλκυσε στην επί 40 χρόνια σύντροφό του, Ισιδώρα Σιδέρη, εξηγεί για ποιο λόγο δεν έχει γράψει ακόμη cd για την κόρη του και αποκαλύπτει αν τον ενοχλεί, όταν τον συστήνουν ως «πατέρα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη».

Ο χειμαρρώδης Γιάννης Ζουγανέλης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην ΕΡΤ1.

Παρουσίαση: Θοδωρής Βαμβακάρης-Τάκης Γιαννούτσος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Βαϊμάκης, Εύα Σεϊντή
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Κοντογιάννης
Σκηνογραφία: Λεωνίδας Γιούτσος
Διεύθυνση παραγωγής: Τζέλικα Αθανασίου
Οργάνωση παραγωγής: Βίνια Λυριτζή
Συντονισμός παραγωγής: Νόη Μιχελάκη
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή

Δείτε το trailer της εκπομπής.