Ο Γιάννης Κακλέας σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός...

Ο Γιάννης Κακλέας σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός και ο άλλος» | Μεγάλη Τρίτη 19.04.2022

Ο Γιάννης Κακλέας σε μια ξεχωριστή συνέντευξη
στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός και ο άλλος» 
Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, στις 00:15

Κάθε θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί γίνεται είδηση για όλους τους σωστούς λόγους. Και παρότι τολμά να συνδυάζει το… τιραμισού με το σκόρδο, όπως έχουν γράψει για εκείνον, η συνταγή στο τέλος είναι πάντα επιτυχημένη! Ο Γιάννης Κακλέας, το «κακό παιδί» του ελληνικού θεάτρου, έρχεται στην παρέα του «Αυτός και ο άλλος», με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 00:15, και αποκαλύπτει ένα ένα τα συστατικά του.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης μιλάει για το «Moby Dick», την πρόσφατη σκηνοθετική υπερπαραγωγή του, αλλά και για τον «Ρινόκερο», την παράστασή του που έγινε τηλεοπτικό viral μέσα στον χειμώνα, εξαιτίας της απόφασης τού πρωταγωνιστή της, Άρη Σερβετάλη, να αποχωρήσει από αυτήν. Εξηγεί πώς βίωσε ο ίδιος την καραντίνα και τον θεατρικό διχασμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων και γιατί επιμένει να κάνει πάντα πράγματα που δεν περιμένουν οι άλλοι από εκείνον.

Ξεδιπλώνει αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, την απόφασή του να εγκαταλείψει τη συμπρωτεύουσα για να κυνηγήσει την τύχη του στην ηθοποιία και θυμάται πώς αποφάσισε τελικά να γίνει σκηνοθέτης. Αποκαλύπτει, επίσης, τα δύσκολα πρώτα χρόνια του βιοπορισμού και ποια ήταν η πρώτη δουλειά στην οποία ένιωσε πραγματικά υπερήφανος.

Ο Γιάννης Κακλέας τοποθετείται απέναντι στο θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και λεκτική βία και απαντά στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν με έναν ηθοποιό, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί σε καταγγελίες.

Μια συνέντευξη που δεν θα βαρεθείτε λεπτό.

Παρουσίαση: Θοδωρής Βαμβακάρης-Τάκης Γιαννούτσος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Βαϊμάκης, Έρρικα Ρούσσου, Μπέττυ Τσιακμάκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Κοντογιάννης
Σκηνογραφία: Λεωνίδας Γιούτσος
Διεύθυνση παραγωγής: Τζέλικα Αθανασίου
Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Βίνια Λυριτζή
Συντονισμός παραγωγής: Δημήτρης Κιτσικούδης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή

Δείτε το trailer της εκπομπής.