Ο λαϊκός, αλλά και ροκ, Γιώργος Μαργαρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός...

Ο λαϊκός, αλλά και ροκ, Γιώργος Μαργαρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός και ο άλλος» | Τρίτη 07.06.2022

  Ο λαϊκός, αλλά και ροκ, Γιώργος Μαργαρίτης
στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αυτός και ο άλλος» 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη Ιουνίου 2022, στις 00:15

Το όνομά του έγινε συνώνυμο του λαϊκού τραγουδιού αλλά και του –καλώς εννοούμενου– «μάγκα», ενώ έχει σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι τόσο με τη βαριά χροιά του όσο και με τις απρόσμενες συνεργασίες του και το «φλερτ» του με τη ροκ μουσική. Ο σπουδαίος λαϊκός, αλλά και ροκ, Γιώργος Μαργαρίτης έρχεται στην παρέα του «Αυτός και ο άλλος» με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, την Τρίτη 7 Ιουνίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 00:15.

Μιλάει για τον νέο του, καθαρά προσωπικό, δίσκο, «Εδώ τα καλά τραγούδια», για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Φοίβο Δεληβοριά και αν θεωρεί όντως τη γυναίκα «Αίνιγμα». Απαντά στην απορία πολλών, τι τον ώθησε, αν και λαϊκός τραγουδιστής, να κάνει τόσο διαφορετικές συνεργασίες, εγκαινιάζοντας μια τάση που ακολούθησαν αργότερα και άλλοι λαϊκοί καλλιτέχνες.

Διηγείται με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του στη νύχτα, τον «πόλεμο της μαρκίζας» και περιγράφει ακραίες και ιδιαίτερες εμπειρίες.

«Επιστρέφει» στο χωριό όπου μεγάλωσε, στα Τρίκαλα, ανακαλεί τις δυσκολίες που τον ανάγκασαν να έρθει στην Αθήνα και θυμάται πώς ένιωσε όταν πρωτοείδε τον Τσιτσάνη να παίζει μπουζούκι. Μιλάει για τις εξαρτήσεις του από το αλκοόλ και τον τζόγο, για την οικογένεια και τα σχέδιά του, που είναι πάντα γεμάτα τραγούδια.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έχει ζήσει 100 ζωές και μας τις αφηγείται όλες.

Παρουσίαση: Θοδωρής Βαμβακάρης-Τάκης Γιαννούτσος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Βαϊμάκης, Εύα Σεϊντή
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Κοντογιάννης
Σκηνογραφία: Λεωνίδας Γιούτσος
Διεύθυνση παραγωγής: Τζέλικα Αθανασίου
Οργάνωση παραγωγής: Βίνια Λυριτζή
Συντονισμός παραγωγής: Νόη Μιχελάκη
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή

Δείτε το trailer της εκπομπής.