Ο Κωνσταντίνος Πουλής «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα...

Ο Κωνσταντίνος Πουλής «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα | Σάββατο 09.10.2021

Ο Κωνσταντίνος Πουλής «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»
στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη φιλοξενούν τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Πουλή με την ιδιότητα του συγγραφέα του βιβλίου «Από το αλέτρι στο Smartphone. Συζητήσεις με τον πατέρα μου», για το οποίο έλαβε το Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας – Bιογραφίας – Χρονικού – Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας 2020.

Η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη συζητούν με τον Κωνσταντίνο Πουλή για το πέρασμα στη σύγχρονη ζωή, χωρίς νοσταλγία στο παρελθόν και στην αγροτική ζωή, αλλά και χωρίς δέος μα ούτε και φόβο απέναντι στις νέες τεχνολογίες. Ξεκινούν από μία παραδοχή: ότι ποτέ η ζωή δεν άλλαξε τόσο δραστικά, όσο τον 20ό αιώνα, και ως εκ τούτου αυτή η γενιά είναι μοναδική.

Στο βιβλίο, που δεν είναι αυτοβιογραφία, περιλαμβάνονται αφηγήσεις του πατέρα του συγγραφέα, που γεννήθηκε σ’ ένα αγροτικό χωριό της Πελοποννήσου την Κατοχή και βίωσε όλες τις μεγάλες αλλαγές. Από τα γουρουνοτσάρουχα και την μπομπότα ώς το έξυπνο κινητό. Ο συγγραφέας καταθέτει συμπυκνωμένη ιστορική γνώση με δοκιμιακή γραφή για την ιστορική εξέλιξη του υλικού πολιτισμού που αφορά στην καθημερινότητα του ανθρώπου, δηλαδή το φαγητό, το ντύσιμο, το παιχνίδι, τη λαϊκή ιατρική, τον χορό, την τηλεόραση και το Ίντερνετ. Και καταλήγει πάντα μ’ ένα φιλοσοφικό ερώτημα. Δεν αποτελεί δίλημμα για τον συγγραφέα «η εξύμνηση του παρελθόντος ή ο φόβος για την τεχνολογική εξέλιξη». Η απάντηση, απόρροια ιστορικής έρευνας, είναι το «ναι μεν, αλλά».

Info

Κωνσταντίνος Πουλής

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΜεΤαΠόδια #weekend_Δεύτερο #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/