Ο Ρεζά Γκολαμί «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα...

Ο Ρεζά Γκολαμί «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα | Σάββατο 02.10.2021

Ο Ρεζά Γκολαμί

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»

στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00

 

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00, η εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη, φιλοξενεί στο  Δεύτερο Πρόγραμμα τον Ρεζά  Γκολαμί, Αφγανό πρόσφυγα και  συγγραφέα του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Χαμένες ταυτότητες», με υπότιτλο «Ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς σύνορα».

Ο Ρεζά Γκολαμί ιστορεί τη δική του οδύσσεια, που ξεκινά στα 9 του χρόνια, όταν αναγκάζεται λόγω των Ταλιμπάν να εγκαταλείψει την Καμπούλ και αφού περιπλανιέται ως πρόσφυγας σε Πακιστάν, Ιράν, Τουρκία, φτάνει στη Μυτιλήνη και από εκεί στην Αθήνα, το 2006, σε ηλικία 17 ετών. Μόνος. Χωρίς οικογένεια, αν και παιδί πολυμελούς οικογένειας, η οποία διασκορπίστηκε στην υφήλιο. Είδε με τα παιδικά του μάτια βιασμούς, απαγχονισμούς, γνώρισε τη βία, τον φόβο, τον θάνατο, την πείνα, τους βομβαρδισμούς. Έχασε την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας, έμαθε να ζει μόνο με την ελπίδα, όχι με όνειρα.

«Κανείς δεν επιλέγει την προσφυγιά. Έρχεσαι σε έναν κόσμο δίχως να γνωρίζεις τι σημαίνει εθνικότητα, γλώσσα, χρώμα, θρησκεία. Όμως είναι μια κληρονομιά που την κουβαλάς εφ’ όρου ζωής. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο με τον οποίον εσύ θέλεις να ζήσεις. Δεν υπάρχουν λέξεις να δώσουν μορφή στην ταλαιπωρία μου. Για να γίνει κάποιος φάλαινα πρέπει να πιει θαλασσινό νερό, να γευτεί τη γλυκόπικρη γεύση που αφήνει κάθε ιστορία» εξομολογείται, με χαμόγελο και αισιοδοξία, ο Ρεζά Γκολαμί στη Λίνα Νικολακοπούλου και στην Αλεξάνδρα  Χριστακάκη.

Info 

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΜεΤαΠόδια #weekend_Δεύτερο #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/