Οι Θείες Λειτουργίες από την Ίμβρο και την Τραπεζούντα απευθείας στην ERT...

Οι Θείες Λειτουργίες από την Ίμβρο και την Τραπεζούντα απευθείας στην ERT WORLD

 Οι Θείες Λειτουργίες από την Ίμβρο και την Τραπεζούντα
απευθείας στην ERT WORLD

Ημερ. μετάδοσης: Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, στις 09:00 (ώρα Ελλάδας)
&
Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, στις 10:00 (ώρα Ελλάδας)

Την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 60 ετών ιεροσύνης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα μεταδώσει η ERT WORLD στις 13 και 15 Αυγούστου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας), η ERT WORLD θα μεταδώσει απευθείας από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ίμβρου, τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού κ.κ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Μακαριωτάτων Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, καθώς και εκπροσώπων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος.

Στις 13 Αυγούστου 2021 ο Παναγιώτατος γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 1961 στον ίδιο αυτό ναό της γενέτειράς του.

Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας), η ERT WORLD θα μεταδώσει απευθείας από την ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των πολυετών εργασιών αναστήλωσης στη μονή, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Παναγίας Σουμελά.