ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» | 01.10.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,
στην Ευρώπη του αύριο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, ώρα 19:00-21:00 

Κάθε Παρασκευή, από τις 19:00 ώς τις 21:00, ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου, «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

· Ο Γεώργιος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικός Διευθυντής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος μιλά για τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας, αλλά και για τα δικαιώματα των ευάλωτων μειονοτήτων.

· Ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στο Υπουργείο Εργασίας, που αναλύει το εθνικό σχέδιο για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

· Ο Κωνσταντίνος Τούτουζας, καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο οποίος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), μιλά για τις νέες προκλήσεις της πανδημίας στην καρδιαγγειακή υγεία και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες (παχυσαρκία, διαβήτης, κάπνισμα, ελλιπής άσκηση).

· Η Λιάνα Κοκκολιά, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «ΑΝΤΑΜΑ», η οποία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιακά Μεγαλύτερων Ανθρώπων (1η Οκτωβρίου), μιλά για τον ηλικιακό ρατσισμό και τις δράσεις της Οργάνωσης.

· Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, που είναι μία θερμοκοιτίδα (incubator) και επιταχυντής (accelerator) νέων Κοινωνικών Οργανώσεων, ο οποίος μιλά για τις πρωτοβουλίες που προωθούν δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, ώρα 19:00-21:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert