Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» | 24.09.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,
στην Ευρώπη του αύριο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:00-20:00 

Κάθε Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα, από τις 19:00 ώς τις 20:00, μεταδίδεται η εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021,  καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ο οποίος μιλά για την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής για τα ΑμεΑ, όπως και για το πρότυπο πρόγραμμα για τον προσωπικό βοηθό.
  • Από την Κομοτηνή, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, παραολυμπιονίκης, φυσίατρος και πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», που μιλά για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, τον αθλητισμό και την αναπηρία, καθώς και για τις κοινωνικές διαστάσεις των εμποδίων που συνιστούν την έννοια της αναπηρίας.
  • Ο Γιώργος Νικολαΐδης, συντονιστής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Η Συμμαχία των Φύλων – Gender Alliance Initiative», ο οποίος μιλά για τον Οδηγό υλοποίησης εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών δράσεων «Η Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση Ενηλίκων», που έκδωσε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.
  • Τέλος, από το Λονδίνο, ο Μάνος Καραγιάννης, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, στο King’s College London & στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο οποίος μιλά για τη Συμφωνία AUKUS και για την αναπροσαρμογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και προς τον ευρύτερο μουσουλμανικό κόσμο.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:00-20:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert