Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» | 30.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,
στην Ευρώπη του αύριο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ώρα 19:00-20:00 

Κάθε Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα, από τις 19:00 ώς τις 20:00, μεταδίδεται η εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι:

  • Ο Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος, διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου, κάνει μία κριτική αποτίμηση της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση των ποινών και των αλλαγών των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. Επίσης, με αφορμή την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σχολιάζει τις πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο απονομής της ελληνικής ιθαγένειας.
  • Από τη Λάρισα, ο Νίκος Ράπτης, εκπαιδευτικός και μέλος του Συντονιστικού του Κόμματος για τα Ζώα, με αφορμή τη δολοφονία της φώκιας «Κωστής» στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, μιλάει για τα δικαιώματα των ζώων, τις συχνές αντιθέσεις τοπικών πληθυσμών με άγρια ζώα (φώκιες, δελφίνια, αρκούδες, λύκοι), το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και τέλος για τη σημασία της βιοποικιλότητας απέναντι στην κλιματική κρίση.
  • Τέλος, ο Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής του περιοδικού για τους άστεγους «Σχεδία», αναφέρεται στη νέα πρωτοβουλία Εθελοντισμού «Stand by me» (Στάσου δίπλα μου) που συνοδεύει τη νέα αγγλική έκδοση του περιοδικού.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ώρα 19:00-20:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook:www.facebook.com/protoprogramma.ert