ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» | Σάββατο 20.05.2023

 ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,
στην Ευρώπη του αύριο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Μαΐου 2023, ώρα 16:00 – 17:00

Κάθε Σάββατο, από τις 16:00 έως τις 17:00, μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα η εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, ώρα 16:00-17:00, η εκπομπή έχει θέμα τη Σύγχρονη Τέχνη, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Χειροτεχνία των Παραδοσιακών Υλικών και τη Δημιουργικότητα.

Καλεσμένες είναι:

  • Η Κυριακή Γονή, εικαστικός με σπουδές στην ΑΣΚΤ και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο, η οποία μιλάει για τις ψηφιακές ιστορίες της και το οικοσύστημα όπου Τέχνη και Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργούν έναν χώρο, μέσα στον οποίο το κοινό μπορεί να «εμβυθιστεί».
  • Η Μαρία Λουίζου, εικαστικός, γλύπτρια με σπουδές στην ΑΣΚΤ και τη Μουσική Σύνθεση, η οποία μιλάει για το έργο της «Έξι ανάσες το λεπτό», που περιλαμβάνει πήλινα πιθάρια, βάρους 120 κιλών και ύψους δύο μέτρων το καθένα, μέσα στα οποία φιλοξενούνται φωνητικές συνθέσεις και μουσικές της Ηπείρου, απ’ όπου αντλεί έμπνευση για τις συνθέσεις της. Επίσης, μιλάει για τη σχέση της με το νήμα, την πλεκτική και την παράδοση, που μπορεί να γονιμοποιήσει τις σύγχρονες εικαστικές πρακτικές με πολλούς τρόπους.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info

Σάββατο 20 Μαΐου 2023, ώρα 16:00-17:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert