ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το άλμπουμ «I’m Not Sorry, I Was Just Being...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το άλμπουμ «I’m Not Sorry, I Was Just Being Me» των  King Hannah στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»| 01 & 02.09.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το άλμπουμ «I’m Not Sorry, I Was Just Being Me» των King Hannah στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»

Με τον Θάνο Μαντζάνα

 Ημερομηνίες μετάδοσης: Πέμπτη 1η & Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:00 

Το άλμπουμ «I’m Not Sorry, I Was Just Being Me» των King Hannah παρουσιάζει και αναλύει ο Θάνος Μαντζάνας σε δύο συνεχόμενες εκπομπές, την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι King Hannah σχηματίστηκαν το 2017 στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ από το δίδυμο που αποτελεί τον πυρήνα τους, την ερμηνεύτρια Hannah Merrick και τον κιθαρίστα και συνθέτη Craig Whittle. Τον Οκτώβριο του 2020 κυκλοφόρησαν το EP «Tell Me Your Mind And I’ll Tell You Mine» που άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στην Αγγλία. Το πρώτο album τους «I’m Not Sorry, I Was Just Being Me» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο.

Ο τρόπος που γράφει τραγούδια αλλά ακόμα και παίζει κιθάρα ο Craig Whittle παραπέμπει συνειδητά σε μια πολύ συγκεκριμένη τάση του εναλλακτικού αμερικανικού rock που άνθησε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 και στην αρχή εκείνης του 2000. Η τάση αυτή αρχικά βέβαια προήλθε από το shoegaze ή dreampop που αντίστοιχα είχε ακμάσει στην Αγγλία για σύντομο χρονικό διάστημα στην αρχή της δεκαετίας του ’90. Οι Αμερικανοί όμως το πήραν και το μετέτρεψαν σε κάτι διαφορετικό και αυτήν ακριβώς την τάση ακολουθεί με γνώση και συνέπεια αλλά και με προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση ο Craig Whittle.   Αν όμως εκείνος είναι ο μουσικός εγκέφαλος των King Hannah καρδιά και ψυχή τους είναι η Hannah Merrick από την οποία βέβαια πήρε και το όνομα του το συγκρότημα. Η στιχουργική θεματολογία της δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο βρετανική και το ίδιο σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και σε σχέση με την  ερμηνεία.

Είναι ο συνδυασμός πάθους και σκληρότητας, υπνωτικής και ταυτόχρονα υποβλητικής εκφοράς του λόγου της Hannah Merrick που, λειτουργώντας αντιστικτικά με τα ηχητικά οικοδομήματα του Craig Whittle τα οποία όμως ταυτόχρονα την υπογραμμίζουν, αποτελεί το μεγαλύτερο ατού των King Hannah. Το «I’m Not Sorry, I Was Just Being Me» είναι ένα από τα καλύτερα rock ντεμπούτα του ’22 και επίσης από τα πιο αξιόλογα αλλά και αξιοπρόσεκτα rock albums των τελευταίων χρόνων.