ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: To μεγάλο τραγούδι του Σεπτέμβρη και του φθινοπώρου στην εκπομπή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: To μεγάλο τραγούδι του Σεπτέμβρη και του φθινοπώρου στην εκπομπή «Intercity» | Τετάρτη 06.09.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

To μεγάλο τραγούδι του Σεπτέμβρη και του φθινοπώρου
στην εκπομπή «Intercity» μ
ε τον Θάνο Φουργιώτη
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στις 23:00

To μεγάλο τραγούδι του Σεπτέμβρη και του φθινοπώρου θα απολαύσουν οι ακροατές στην εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο Φουργιώτη, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στις 23:00, και σε επανάληψη την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:00, μέσα από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος.

Η πορεία του μήνα που διανύουμε μέσα στον χρόνο και στην κοινωνία. Από το θεατρικό έργο του Μπρένταμ Μπίαμ «Ένας όμηρος» (απ’ όπου ξεπήδησε το τραγούδι «Το Σεπτέμβριο θυμάμαι» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύτρια τη Μαρία Φαραντούρη), στο «Φθινόπωρο» του Gabriel Faure σε ποίηση Armand Sylvestre (Automne op.18 No 3).
Από τα πολυτραγουδισμένα φθινοπωρινά «Νεκρά φύλλα» (Les Feuilles Mortes) σε στίχους Jacques  Prevert και μουσική Jozsef Kozma, στα «Τραγούδια του Σεπτέμβρη» (September Songs ) το ντοκιμαντέρ  που γύρισε το 1994 στον Καναδά ο Larry Weinstein για να τιμήσει τη μουσική του Κurt Weil (συμμετέχουν: Nick Cave, PJ Harvey, Lou Reed,  Teresa Stratas  κ.ά.).
Και από τη δολοφονία του Salvador  Allende στη Χιλή στις 11/9/1973, τη χούντα του Πινοσέτ και άλλα ιστορικά γεγονότα του μήνα που σημάδεψαν τον κόσμο μας, στα τραγούδια του Victor Jara, της Violeta Parra, της Buffy Sainte Marie και τη διαδρομή των πρωταγωνιστών της ταινίας «Εξόριστοι» (Exils) που ο Tony Gatlif γύρισε το 2004, προ(σ)καλώντας τον νου και τις αισθήσεις μας.

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας σ’ έναν αγαπημένο μήνα. Τότε, τώρα, πριν, μετά …

Κείμενα – παραγωγή – παρουσίαση: Θάνος  Φουργιώτης
Τεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Λαπαδάκη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Infο

Εκπομπή: «Intercity» – Με τον Θάνο Φουργιώτη

To μεγάλο τραγούδι του Σεπτέμβρη και του φθινοπώρου

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στις 23:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Live Streaming: ertecho.gr/radio/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma