«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Η Φιλιώ εγκαταλείπει οριστικά τον...

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Η Φιλιώ εγκαταλείπει οριστικά τον Ηλία | 24 – 28.10.2022

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Η Φιλιώ εγκαταλείπει οριστικά τον Ηλία

Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 24 έως Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00

Η Κατερίνα παίζει στα χαρτιά όλα τα λεφτά της, για χάρη του Πλατάνου. Η Βαλέρια βάζει σε σειρά τα στοιχεία που έχει και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πετράν έκλεψε το πολύτιμο Φαμπερζέ από την Ιταλία. Η Φιλιώ υποψιάζεται πως ο Ηλίας κάτι της κρύβει, ενώ ο Πετράν αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη Βαλέρια, για να μην αποκαλύψει το μυστικό του στους Πλατανιώτες. Μία σφαίρα βρίσκει τον Πετράν στον ώμο, αλλά το τραύμα δείχνει ασήμαντο, μπροστά στην «πληγή» που φαίνεται ότι θα ανοίξει μπαίνοντας ανάμεσα στο νιόπαντρο ζευγάρι μας. Η Τούλα βάζει τεστ στον Κανέλλο και στον Τζώρτζη, για να δει η Χρύσα ποιος είναι έτοιμος να γίνει πατέρας, ενώ ο τραυματισμένος Πετράν περνάει την ημέρα παρέα με την Κατερίνα και ο Παναγής έχει αρχίσει να φουντώνει από ζήλια. Η Ζαφείρω βάζει φιτιλιές στον Θύμιο και στον Χαραλάμπη, που γίνονται μπίλιες, μπίλιες όμως κινδυνεύουν να γίνουν και ο Ηλίας με τη Φιλιώ, που ακούει τυχαία για το κλεμμένο αβγό και καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Ο Κανέλλος έχει πιάσει πάτο στα μάτια της Χρύσας και δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα, ο Παναγής πάλι δεν μπορεί να χωνέψει ότι η Κατερίνα κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με τον Πετράν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο παπάς… κληρώνει γάμους, ενώ η Φιλιώ εγκαταλείπει μια για πάντα τον Ηλία, αφήνοντάς του ένα γράμμα.

Ανατροπές, αποκαλύψεις και πολλές εκπλήξεις θα ζήσουμε στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00.

Τι θα δούμε στη νέα σεζόν…

Το μικρό ανυπότακτο χωριό, που ακούει στο όνομα Πλάτανος, έχει φέρει τα πάνω κάτω και μέχρι και οι θεοί του Ολύμπου τσακώνονται εξαιτίας του, κατηγορώντας τον σκανδαλιάρη Διόνυσο ότι αποτρέλανε τους ήδη ζουρλούς Πλατανιώτες, «πειράζοντας» την πηγή του χωριού. Τι σχέση έχει, όμως, μια πηγή με μαγικό νερό, ένα βράδυ της Αποκριάς που οι Πλατανιώτες δεν θέλουν να θυμούνται, ένα αυθεντικό αβγό Φαμπερζέ κι ένα κοινόβιο μ’ έναν τίμιο εφοριακό και έναν… ψυχοπαθή; Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους, και όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα έρθουν τούμπα: οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι φτωχοί πλούσιοι, οι συντηρητικοί προοδευτικοί και οι εχθροί φίλοι!

Ο άνθρωπος που αδικήθηκε στο παρελθόν από τους Πλατανιώτες θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι… να εξαφανίσει όχι μόνο τον Πλάτανο και τους κατοίκους του, αλλά ακόμα και την ιδέα πως το χωριό αυτό υπήρξε ποτέ πραγματικά. Η Νέμεσις θα έρθει στο μικρό χωριό μας και η τελική μάχη θα είναι η πιο ανελέητη απ’ όλες! Η τρίτη σεζόν θα βουτήξει στο παρελθόν, θα βγάλει τους σκελετούς από την ντουλάπα και θα απαντήσει, επιτέλους, στο προαιώνιο ερώτημα: Τι φταίει και όλη η τρέλα έχει μαζευτεί στον Πλάτανο; Τι πίνουν οι Πλατανιώτες και δεν μας δίνουν;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Κλέαρχος Πήττας

Διάλογοι: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Ανδρής

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Σενάριο-Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Τζένη Μπότση (Σύλβια), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Τζένη  Διαγούπη (Καλλιόπη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα  Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη  Κάρνου (Χρύσα), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Οι νέες αφίξεις στον Πλάτανο είναι οι εξής: Γιώργος Σουξές (Θύμιος), Παύλος Ευαγγελόπουλος (Σωτήρης Μπομπότης), Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου (Πέτρος Μπομπότης), Χρήστος Φωτίδης (Βάρσος Ανδρέου- Εγκέφαλος), Πέτρος Λιόντας (Βλάσης Πέτας)

Στον ρόλο της μητέρας του Τζίμη, της Ζαφείρως, εμφανίζεται η Ζώγια Σεβαστιανού.

• Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα  στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ1.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου  2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 36ο: Η αδρεναλίνη χτυπάει… κόκκινο, με την Κατερίνα να παίζει στα χαρτιά όλα τα λεφτά της, για χάρη του Πλατάνου, και τη Ζαφείρω να δίνει πόνο. Ο τρομαγμένος Σώτος προσπαθεί να πείσει τη Σύλβια να δεχτεί τους λευκούς γάμους, αλλά εκείνη πέρα βρέχει. Η Καλλιόπη μαθαίνει το μυστικό του Ηλία και αναλαμβάνει να βάλει τη Ζαφείρω στη θέση της μ’ έναν παραδοσιακό πλατανιώτικο εκβιασμό, ενώ η Χρύσα τα λέει έξω απ’ τα δόντια στους δύο υποψήφιους πατεράδες. Η Κατερίνα δεν καταφέρνει να κερδίσει τη Ζαφείρω, ενώ η μοδίστρα μας την «κερδίζει», αλλά μόνο προσωρινά. Η Βαλέρια, πάλι, εκμεταλλεύεται τα λιγοστά εγκεφαλικά κύτταρα του Βλάση (Πέτρος Λιόντας)  και κερδίζει μια πληροφορία, που θα κάνει τη διαμονή της στο χωριό παιχνιδάκι!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 25 Οκτωβρίου  2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 37ο: Η Βαλέρια βάζει σε σειρά τα στοιχεία που έχει και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πετράν έκλεψε το πολύτιμο Φαμπερζέ από την Ιταλία. Ο Ηλίας αρνείται να αφήσει τον Σίμο να μπει συμπαραγωγός στο μιούζικαλ, αλλά μια επίσκεψη της Αγγέλας, που ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα, τον αναγκάζει να αλλάξει γνώμη. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά μετά την ήττα της Κατερίνας, αφού τα ξαδερφάκια μας έχουν μείνει ταπί, ενώ η Ζαφείρω, έξαλλη με τον εκβιασμό της Καλλιόπης, περνάει στην αντεπίθεση και είναι γεμάτη ιδέες. Η Φιλιώ υποψιάζεται πως ο Ηλίας κάτι της κρύβει, ενώ η Βαλέρια αποκαλύπτει στον Πετράν ότι ξέρει το μυστικό του. Την ίδια ώρα, ο Βλάσης επισκέπτεται τον Κανέλλο, ανακοινώνοντάς του ότι ο Πλάτανος μπαίνει… στον γύψο!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου  2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 38ο: Ο Πετράν αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη Βαλέρια, για να μην αποκαλύψει το μυστικό του στους Πλατανιώτες. Η Σύλβια, πάλι, έξαλλη με το χουνέρι της Ζαφείρως, πείθει το Ποταμάκι (Άννα Λουιζίδη) και τη Φλογέρα (Φανή Γεωργακοπούλου) να έρθουν στον Πλάτανο, για τους λευκούς γάμους. Η Καλλιόπη και ο Τζώρτζης καταστρώνουν το business plan για το ταξίδι τους στο Παρίσι, αλλά δεν είναι οι μόνοι Πλατανιώτες με μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σχέδια. Η Αγγέλα έχει ετοιμάσει το συμβόλαιο για τον Σίμο, που ως συμπαραγωγός θα απαιτήσει, να της δώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ. Τα «Ζαφείρια μέτρα» έχουν κάνει έξαλλους τους κατοίκους του χωριού μας, αλλά ο Χαραλάμπης πιστεύει πως έχει τη λύση στο… τσεπάκι του. Την ίδια ώρα, μία σφαίρα βρίσκει τον Πετράν στον ώμο, αλλά το τραύμα δείχνει ασήμαντο, μπροστά στην «πληγή» που φαίνεται ότι θα ανοίξει μπαίνοντας ανάμεσα στο νιόπαντρο ζευγάρι μας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 39ο: Η Φιλιώ προσπαθεί να ανακαλύψει τι συμβαίνει με τα λεφτά του Ηλία, αφού είναι σίγουρη πια πως ο καλός της κάτι κρύβει. Η Τούλα βάζει τεστ στον Κανέλλο και στον Τζώρτζη, για να δει η Χρύσα ποιος είναι έτοιμος να γίνει πατέρας, ενώ ο τραυματισμένος Πετράν περνάει την ημέρα παρέα με την Κατερίνα. Ο Παναγής, πάλι, περνάει την ημέρα παρέα με τη ζήλια του, που έχει αρχίσει να φουντώνει, ενώ ο Σώτος προσπαθεί να βγάλει άκρη με τη Σύλβια, που του «φουντώνει» τα νεύρα. Η Ζαφείρω βάζει φιτιλιές στον Θύμιο και στον Χαραλάμπη, που γίνονται μπίλιες, μπίλιες όμως κινδυνεύουν να γίνουν και ο Ηλίας με τη Φιλιώ, που ακούει τυχαία για το κλεμμένο αβγό και καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Την ίδια ώρα, η Βαλέρια μαθαίνει κάτι που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο μικρό μας χωριουδάκι, αλλά και στα σχέδιά της.

Παρασκευή: Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 40ό: Ο Θοδωρής φεύγει για Αθήνα, κι αφήνει πίσω του… συντρίμμια, συντρίμμια, όμως, έχει γίνει και η Φιλιώ, τώρα που ξέρει την αλήθεια για τα λεφτά του Ηλία. Η Αγγέλα είναι έτοιμη για τη μεγάλη ζωή, ο Σώτος, πάλι, δεν είναι καθόλου έτοιμος να ξαναπληγώσει τη Σύλβια, δίνοντας λάθος εντυπώσεις, γι’ αυτό και προσπαθεί να την απομακρύνει από κοντά του. Ο Κανέλλος έχει πιάσει πάτο στα μάτια της Χρύσας και δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα, ο Παναγής πάλι δεν μπορεί να χωνέψει ότι η Κατερίνα κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με τον Πετράν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο παπάς… κληρώνει γάμους, ενώ η Φιλιώ εγκαταλείπει μια για πάντα τον Ηλία, αφήνοντάς του ένα γράμμα. Μόνο που ο μπακάλης μας αυτόν τον χωρισμό δεν θα μπορέσει να τον αντέξει…

Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων 36 έως 40, πατήστε εδώ.