«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Ο Εγκέφαλος καταφθάνει στον Πλάτανο...

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Ο Εγκέφαλος καταφθάνει στον Πλάτανο έτοιμος για όλα! | 21 – 25.11.2022

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Ο Εγκέφαλος καταφθάνει στον Πλάτανο έτοιμος για όλα!
Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 21 έως Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00

Ο Παναγής είναι σίγουρος πια ότι η Κατερίνα τον απατάει και είναι εκτός εαυτού. Η Μάρμω ξεκινάει για την Αθήνα κρυφά απ’ όλους, αποφασισμένη να συναντήσει τον Βάρσο Ανδρέου. Η κατάσταση μεταξύ του Παναγή και της Κατερίνας έχει φτάσει στα άκρα και όλα δείχνουν πως το ζευγάρι μας το πάει ντουγρού για οριστικό χωρισμό. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η Μάρμω αποκαλύπτει στον Εγκέφαλο ότι είναι αδερφός του Βαγγέλα κι εκείνος «ενθουσιάζεται» τόσο με τα νέα, που αποφασίζει να επισκεφτεί μαζί της τον Πλάτανο. Ο Εγκέφαλος καταφτάνει στο χωριό και επίσημα πια, ως αδελφός του Βαγγέλα, με τη Μάρμω να έχει αναλάβει ρόλο… ξεναγού. Επισκέπτεται το πατρικό του και γνωρίζει τα εγγόνια του αδελφού του, αλλά το αγγελικό προσωπείο που έχει φορέσει, δεν φαίνεται να ξεγέλα όλους τους Πλατανιώτες. Κι ενώ ο Παναγής παρακαλεί μάταια τη γιατρέσσα μας να τον συγχωρήσει, ο Εγκέφαλος παθαίνει ένα εγκεφαλικό… ακόμα, αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό για να εμποδίσει τα σχέδιά του. Ο θείος Βάρσος, πάλι, ζητάει από τους Πλατανιώτες να μπούνε στο βανάκι που έχει ναυλώσει για να τους πάει στην πρεμιέρα του Θοδωρή. Θα βρουν τρόπο ο Σώτος με τον Πετράν να τους σώσουν ή θα προλάβει ο μπράβος του Εγκεφάλου να τους πάει ντουγρού για… τον γκρεμό;

Μυστικά, ανατροπές και πολλές εκπλήξεις, στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 21 έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00.

Η ιστορία…

Το μικρό ανυπότακτο χωριό, που ακούει στο όνομα Πλάτανος, έχει φέρει τα πάνω κάτω και μέχρι και οι θεοί του Ολύμπου τσακώνονται εξαιτίας του, κατηγορώντας τον σκανδαλιάρη Διόνυσο ότι αποτρέλανε τους ήδη ζουρλούς Πλατανιώτες, «πειράζοντας» την πηγή του χωριού. Τι σχέση έχει, όμως, μια πηγή με μαγικό νερό, ένα βράδυ της Αποκριάς που οι Πλατανιώτες δεν θέλουν να θυμούνται, ένα αυθεντικό αβγό Φαμπερζέ κι ένα κοινόβιο μ’ έναν τίμιο εφοριακό και έναν… ψυχοπαθή; Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους, και όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα έρθουν τούμπα: οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι φτωχοί πλούσιοι, οι συντηρητικοί προοδευτικοί και οι εχθροί φίλοι!

Ο άνθρωπος που αδικήθηκε στο παρελθόν από τους Πλατανιώτες θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι… να εξαφανίσει όχι μόνο τον Πλάτανο και τους κατοίκους του, αλλά ακόμα και την ιδέα πως το χωριό αυτό υπήρξε ποτέ πραγματικά. Η Νέμεσις θα έρθει στο μικρό χωριό μας και η τελική μάχη θα είναι η πιο ανελέητη απ’ όλες! Η τρίτη σεζόν θα βουτήξει στο παρελθόν, θα βγάλει τους σκελετούς από την ντουλάπα και θα απαντήσει, επιτέλους, στο προαιώνιο ερώτημα: Τι φταίει και όλη η τρέλα έχει μαζευτεί στον Πλάτανο; Τι πίνουν οι Πλατανιώτες και δεν μας δίνουν;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Κλέαρχος Πήττας

Διάλογοι: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Ανδρής

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Σενάριο-Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Τζένη Μπότση (Σύλβια), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Τζένη  Διαγούπη (Καλλιόπη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα  Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη  Κάρνου (Χρύσα), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Οι νέες αφίξεις στον Πλάτανο είναι οι εξής: Γιώργος Σουξές (Θύμιος), Παύλος Ευαγγελόπουλος (Σωτήρης Μπομπότης), Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου (Πέτρος Μπομπότης), Χρήστος Φωτίδης (Βάρσος Ανδρέου- Εγκέφαλος), Πέτρος Λιόντας (Βλάσης Πέτας)

  • Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα  στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ1.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 56ο. Ο Παναγής είναι σίγουρος πια ότι η Κατερίνα τον απατάει και είναι εκτός εαυτού, με τον Σίμο να προσπαθεί να τον συνεφέρει, χωρίς επιτυχία. Η Κατερίνα, απ’ την άλλη, δεν ξέρει τίποτα και τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Ο Σώτος και ο παπάς είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη Μάρμω να συναντήσει τον αδερφό του Βαγγέλα, αλλά η Σύλβια τούς αποπροσανατολίζει ξεκινώντας ένα debate αποφασισμένη να κερδίσει την ψήφο του παπά, με την αξία της. Ο Ηλίας τσακώνεται, για άλλη μια φορά, με τη Φιλιώ, που τον πληγώνει όλο και περισσότερο, την ώρα που η Βαλέρια έχει μια ιδέα, για να κερδίσει τις εκλογές το μαργαριτόπαιδο. Κι ενώ η Κατερίνα βγάζει τη βέρα της αποφασισμένη να τελειώσει με τον Παναγή, η Μάρμω ξεκινάει για την Αθήνα κρυφά απ’ όλους, αποφασισμένη να συναντήσει τον Βάρσο Ανδρέου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 57ο. Η κατάσταση μεταξύ του Παναγή και της Κατερίνας έχει φτάσει στα άκρα και όλα δείχνουν πως το ζευγάρι μας το πάει ντουγρού για οριστικό χωρισμό. Η Φιλιώ αναλαμβάνει δράση και ζητάει από τον Σώτο να πείσει τον Πετράν να παραδεχτεί μπροστά σε όλους την αλήθεια. Η Βαλέρια, πάλι, σκέφτεται την τέλεια πλεκτάνη για να καταφέρει να απομακρύνει τον εφοριακό μας από τη θέση του προέδρου. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η Μάρμω αποκαλύπτει στον Εγκέφαλο ότι είναι αδερφός του Βαγγέλα κι εκείνος «ενθουσιάζεται» τόσο με τα νέα, που αποφασίζει να επισκεφτεί μαζί της τον Πλάτανο. Κι ενώ ο Πετράν ορκίζεται μπροστά σε όλους πως δεν έχει κάνει τίποτα με την Κατερίνα, εκείνη αποφασίζει να διώξει κακήν κακώς τον Παναγή από το σπίτι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 58ο. Ο προεκλογικός αγώνας για την προεδρία του Πλατάνου έχει ξεκινήσει και απ’ ό,τι φαίνεται οι συμμαχίες και η δυναμική των υποψηφίων εξαρτώνται από το διαζύγιο της Καλλιόπης και του Χαραλάμπη. Ο Εγκέφαλος καταφτάνει στο χωριό και επίσημα πια, ως αδελφός του Βαγγέλα, με τη Μάρμω να έχει αναλάβει ρόλο… ξεναγού. Επισκέπτεται το πατρικό του και γνωρίζει τα εγγόνια του αδελφού του, αλλά το αγγελικό προσωπείο που έχει φορέσει, δεν φαίνεται να ξεγέλα όλους τους Πλατανιώτες.  Ο Τζώρτζης και η Αγγέλα είναι οι πρώτοι που «πιάνουν» αρνητικά… vibes, σε αντίθεση με τη Μάρμω και τον παπά, που τον έχουν κατασυμπαθήσει. Κι ενώ ο Παναγής παρακαλεί μάταια τη γιατρέσσα μας να τον συγχωρήσει, ο Εγκέφαλος παθαίνει ένα εγκεφαλικό… ακόμα, αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό για να εμποδίσει τα σχέδιά του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 59ο. Η Κατερίνα έχει πεισμώσει και δεν συγχωρεί τον Παναγή, κι έτσι ο Τζώρτζης αποφασίζει να παρέμβει, για να βάλει τέλος σ’ αυτό το «βουκολικό» δράμα. Η Βαλέρια βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να χαλάσει την επικείμενη προεδρία του Σώτου, ενώ ο Κανέλλος υπολογίζει τα έξοδα του μωρού και παθαίνει τη μια κρίση πανικού μετά την άλλη. Ο Χαραλάμπης ακολουθεί τις συμβουλές της πρώην συμπεθέρας και ζητάει διαζύγιο από την Καλλιόπη. Ο θείος Βάρσος, πάλι, ζητάει από τους Πλατανιώτες να μπούνε στο βανάκι που έχει ναυλώσει για να τους πάει στην πρεμιέρα του Θοδωρή. Θα βρουν τρόπο ο Σώτος με τον Πετράν να τους σώσουν ή θα προλάβει ο μπράβος του Εγκεφάλου να τους πάει ντουγρού για… τον γκρεμό;

Παρασκευή: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 60ό. Ο Σώτος με τον Πετράν σαμποτάρουν με επιτυχία το σχέδιο του Εγκεφάλου. Την ίδια ώρα, η Μάρμω με τον παπά δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους συνέβη, το ίδιο και η Σύλβια με την Καλλιόπη και την Τούλα, που ψάχνουν ποιος τις κλείδωσε στο κοινόβιο. Κι ενώ τα δυο αδέρφια βρίσκουν το τέλειο άλλοθι, για ακόμα μια φορά, ο Χαραλάμπης βρίσκει την τσάντα της Κατερίνας και ετοιμάζεται να την παραδώσει στις αρχές για να πάρουν αποτυπώματα. Η Αγγέλα γιορτάζει τη νύχτα της πρεμιέρας, χωρίς να ξέρει ότι η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυσή της έχει μόλις αρχίσει. Η Βαλέρια, πάλι, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της για να ρίξει τον Σώτο στην παγίδα της, και στην αγκαλιά της Φιλιώς, και είναι αποφασισμένη να πετύχει. Θα προλάβει ο Ηλίας να τη σταματήσει ή θα γίνουν πραγματικότητα οι χειρότεροι φόβοι του;

Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων 56 έως 60, πατήστε εδώ.