«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Οι μισοί Πλατανιώτες όμηροι στα...

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Οι μισοί Πλατανιώτες όμηροι στα χέρια της Ζαφείρως! | 14 – 18.11.2022

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Οι μισοί Πλατανιώτες όμηροι στα χέρια της Ζαφείρως!
Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00

Η Κατερίνα, επιστρέφοντας στον Πλάτανο, τσακώνεται για ακόμα μια φορά με τον Παναγή, που αποφασίζει να ξεκαθαρίσει με τον Πετράν. Το ίδιο επιθυμούν και ο Κανέλλος με τον Τζώρτζη, όμως ο τσακωμός τους ταράζει τη Χρύσα, η οποία αναγκάζεται να πάει εκτάκτως στον γυναικολόγο. Η  Βαλέρια, πάλι, ετοιμάζει την απαγωγή του Βλάση και είναι σε μεγάλα κέφια, ενώ η Ζαφείρω μπουκάρει στο καφενείο πετώντας ένα καπνογόνο… έτοιμη για όλα! Η Ζαφείρω έχει στήσει ομηρία στο καφενείο και απαιτεί να της δώσουν τον γιο της, τα χωράφια της Τρουφέξ, την πηγή με το θαυματουργό νερό και τα λεφτά που έχουν περισσέψει από την Ιταλία. Η Ζαφείρω συνεχίζει να κρατάει την Κατερίνα, τον Πετράν, τον Θύμιο και την Καλλιόπη όμηρους στο καφενείο και να τους απειλεί με μια χειροβομβίδα. Η μαφιόζα μας συντάσσεται, τελικά, με τον Παναγή, τον Σίμο και τον Κανέλλο και οργανώνουν ένα σχέδιο, με τελικό σκοπό την έφοδο στο καφενείο και την απελευθέρωση των ομήρων. Κι ενώ όλα βαίνουν καλώς, χάρη στη βοήθεια και την αυτοθυσία της Τούλας, η Ζαφείρω φαίνεται πως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη και είναι αποφασισμένη να… τραβήξει την περόνη…

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00.

Η ιστορία…

Το μικρό ανυπότακτο χωριό, που ακούει στο όνομα Πλάτανος, έχει φέρει τα πάνω κάτω και μέχρι και οι θεοί του Ολύμπου τσακώνονται εξαιτίας του, κατηγορώντας τον σκανδαλιάρη Διόνυσο ότι αποτρέλανε τους ήδη ζουρλούς Πλατανιώτες, «πειράζοντας» την πηγή του χωριού. Τι σχέση έχει, όμως, μια πηγή με μαγικό νερό, ένα βράδυ της Αποκριάς που οι Πλατανιώτες δεν θέλουν να θυμούνται, ένα αυθεντικό αβγό Φαμπερζέ κι ένα κοινόβιο μ’ έναν τίμιο εφοριακό και έναν… ψυχοπαθή; Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους, και όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα έρθουν τούμπα: οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι φτωχοί πλούσιοι, οι συντηρητικοί προοδευτικοί και οι εχθροί φίλοι!

Ο άνθρωπος που αδικήθηκε στο παρελθόν από τους Πλατανιώτες θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι… να εξαφανίσει όχι μόνο τον Πλάτανο και τους κατοίκους του, αλλά ακόμα και την ιδέα πως το χωριό αυτό υπήρξε ποτέ πραγματικά. Η Νέμεσις θα έρθει στο μικρό χωριό μας και η τελική μάχη θα είναι η πιο ανελέητη απ’ όλες! Η τρίτη σεζόν θα βουτήξει στο παρελθόν, θα βγάλει τους σκελετούς από την ντουλάπα και θα απαντήσει, επιτέλους, στο προαιώνιο ερώτημα: Τι φταίει και όλη η τρέλα έχει μαζευτεί στον Πλάτανο; Τι πίνουν οι Πλατανιώτες και δεν μας δίνουν;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Κλέαρχος Πήττας

Διάλογοι: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Ανδρής

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Σενάριο-Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Τζένη Μπότση (Σύλβια), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Τζένη  Διαγούπη (Καλλιόπη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα  Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη  Κάρνου (Χρύσα), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Οι νέες αφίξεις στον Πλάτανο είναι οι εξής: Γιώργος Σουξές (Θύμιος), Παύλος Ευαγγελόπουλος (Σωτήρης Μπομπότης), Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου (Πέτρος Μπομπότης), Χρήστος Φωτίδης (Βάρσος Ανδρέου- Εγκέφαλος), Πέτρος Λιόντας (Βλάσης Πέτας)

  • Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα  στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ1.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 51ο. Ο Πετράν προσπαθεί να αποφύγει τη συνάντηση με τον Ανδρέου και παίρνει άρον άρον την Κατερίνα και την Τούλα για να γυρίσουν στον Πλάτανο. Ο Ηλίας και η Βαλέρια ζουν ένα δράμα, αφού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έπεσαν ξανά στην παγίδα της Ζαφείρως. Tο ίδιο δράμα ζει και ο παπάς όμως, που πάνω στην απελπισία του ζητάει βοήθεια από τη… βελζεβούλα. Η Κατερίνα, επιστρέφοντας στον Πλάτανο, τσακώνεται για ακόμα μια φορά με τον Παναγή, που αποφασίζει να ξεκαθαρίσει με τον Πετράν. Το ίδιο επιθυμούν και ο Κανέλλος με τον Τζώρτζη, όμως ο τσακωμός τους ταράζει τη Χρύσα, η οποία αναγκάζεται να πάει εκτάκτως στον γυναικολόγο. Την ίδια ώρα, ο Εγκέφαλος έχει πλευρίσει τον Θοδωρή και την Αγγέλα κι έχει βρει το τέλειο πάτημα, για να προχωρήσει τα σχέδιά του…

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 52ο. Η Τούλα είναι έξαλλη που κινδύνεψε η Χρύσα και απαγορεύει στον Κανέλλο και στον Τζώρτζη να ξαναπλησιάσουν την κολλητούλα της. Την ίδια ώρα, η Φιλιώ προσπαθεί να βάλει στη θέση του τον Πετράν και να τον απομακρύνει από τη νύφη της, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Ο παπάς μας είναι σοκαρισμένος, μιας και νιώθει πράγματα που δεν θα έπρεπε να νιώθει ένας παπάς για μια Βαλέρια. Η  Βαλέρια, πάλι, ετοιμάζει την απαγωγή του Βλάση και είναι σε μεγάλα κέφια. Ο Σώτος ζητάει από τη Σύλβια να δώσουν μια αληθινή ευκαιρία στον γάμο τους και η… παπάγια μας πετάει στους εφτά ουρανούς, ενώ η Ζαφείρω μπουκάρει στο καφενείο πετώντας ένα καπνογόνο… έτοιμη για όλα!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 53ο. Η Ζαφείρω έχει στήσει ομηρία στο καφενείο και απαιτεί να της δώσουν τον γιο της, τα χωράφια της Τρουφέξ, την πηγή με το θαυματουργό νερό και τα λεφτά που έχουν περισσέψει από την Ιταλία. Την ίδια ώρα, οι Πλατανιώτες έχουν χωριστεί στα τρία. Άλλοι θέλουν να συνθηκολογήσουν, για να μη ρισκάρουν τις ζωές των ομήρων, οι Ανανιάδηδες, πατήρ και υιός, καταστρώνουν επιχειρησιακό σχέδιο για να κάνουν ντου από παντού, ενώ η Βαλέρια δεν συμβιβάζεται, δεν συνθηκολογεί και πηγή δεν δίδει. Ο εκβιασμός προκρίνεται, τελικά, ως η καλύτερη λύση και ο Τζώρτζης ξεπαγώνει το δαχτυλάκι που «φυλάνε» τα ξαδέρφια στην κατάψυξη. Πώς θα αντιδράσει η Ζαφείρω, όταν καταλάβει ότι οι Πλατανιώτες προσπαθούν να τη δουλέψουν ψιλό γαζί;

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 54ο. Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη, μιας και η Ζαφείρω συνεχίζει να κρατάει την Κατερίνα, τον Πετράν, το Θύμιο και την Καλλιόπη, όμηρους στο καφενείο και να τους απειλεί με μια χειροβομβίδα. Ο Θύμιος εξομολογείται τον έρωτα του στη φραουλίτα, ενώ ο Πετράν λιώνει για τη γιατρέσσα μας, αλλά δε λέει κουβέντα. Ο Ηλίας προσπαθεί να πείσει τη Βαλέρια να υπαναχωρήσει και να δώσει στη Ζαφείρω ό,τι ζητάει, αλλά εκείνη παραμένει ανένδοτη. Η μαφιόζα μας συντάσσεται τελικά με τον Παναγή, το Σίμο και τον Κανέλλο και οργανώνουν ένα σχέδιο με τελικό στόχο την έφοδο στο καφενείο και την απελευθέρωση των ομήρων. Η ομηρία λήγει, τέλος καλό, αλλά όχι και όλα καλά για τους Πλατανιώτες, αφού τα βάσανα στο αγαπημένο μας χωριό δεν έχουν τελειωμό.

Παρασκευή: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 55ο. Έπειτα από μια νύχτα πάθους με την Κατερίνα, ο Παναγής ξυπνάει και ανακαλύπτει στο λαιμό της ένα σημάδι, που σίγουρα δεν της το έκανε ο ίδιος. Η Βαλέρια περηφανεύεται πως έσωσε το χωριό από τον εκβιασμό και τη χειροβομβίδα της Ζαφείρως, αλλά η Φιλιώ μας δεν τρώει κουτόχορτο και ξεκινά εκστρατεία υποστήριξης του Σώτου, μπας και βγει πρόεδρος και δούνε άσπρη μέρα στον Πλάτανο. Την ίδια ώρα, η Σύλβια πείθει την Καλλιόπη να πάρει διαζύγιο, για να ζήσει ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο σε κλουβί. Ο Πετράν πάλι, είναι αποφασισμένος να πιάσει κορόιδο τον Παναγή και να τον χωρίσει μια και καλή από την Κατερίνα, για να έχει επιτέλους το πεδίο ελεύθερο.

Στον ρόλο της μητέρας του Τζίμη, της Ζαφείρως, εμφανίζεται η Ζώγια Σεβαστιανού και στον ρόλο του Βλάση ο Πέτρος Λιόντας.

Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων 51 έως 55, πατήστε εδώ.