«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Ξεκαρδιστικά τα νέα επεισόδια της...

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 – Ξεκαρδιστικά τα νέα επεισόδια της σειράς 02-06.11.2020

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1

Ξεκαρδιστικά τα νέα επεισόδια της σειράς

Ξεκαρδιστικά είναι τα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, που θα απολαύσετε αυτήν την εβδομάδα, από Δευτέρα 2 έως και Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, στις 20:00.

Εκτάκτως, σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μεταδίδονται δύο επεισόδια της κωμικής σειράς, το 15ο, στις 19:00, και το 16ο στις 20:00.

Ανατροπές, εκπλήξεις, απρόσκλητοι επισκέπτες, κι ένας γάμος που διαρκώς αναβάλλεται,  πυροδοτούν την ατμόσφαιρα και οδηγούν σε ακόμη πιο τραγελαφικές καταστάσεις!

Το καλοκαίρι όλοι πάμε στο χωριό μας. Φέτος θα πάμε και το φθινόπωρο! Γιατί ο Πλάτανος, το χωριό της ΕΡΤ, θα γίνει το χωριό όλων μας.

Ποιος είναι ο Πλάτανος; Είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη, να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο, για έναν ολόκληρο χρόνο! Αν δεν τα καταφέρουν, τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό. Και κάπως, έτσι, ξεκινάει η ιστορία μας…

Στον ρόλο του Βαγγέλα ο Γιάννης Μόρτζος.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Γιάννης Σπυρώνης

Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου, Μαντώ Αρβανίτη, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Χαϊμαλίδης, Αντώνης Ανδρής

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης (Παρασκευάς), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Νικολέττα Βλαβιανού (Βαρβάρα), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (παπα-Αντρέας), Ηλίας Ζερβός (Στάθης), Μαίρη Σταυρακέλλη (Μυρτώ), Τζένη Διαγούπη (Καλλιόπη), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Κική), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη Κάρνου (Χρύσα), Ανδρομάχη Μαρκοπούλου (Φωτεινή), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα), Φοίβος Ριμένας (Λουκάς)

  • Η σειρά μεταδίδεται καθημερινά, σε επανάληψη, στις 14:00.
  • Όλα τα επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ1.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, ώρα 19:00

Eπεισόδιο 15ο. Ολόκληρο το χωριό βρίσκεται σε αναστάτωση με τις ετοιμασίες της γιορτής για την Παναγιά την Πλατανιώτισσα! Ετοιμασίες παντού, φαγητά μαγειρεύονται, μαλλιά φτιάχνονται, γλώσσες κουτσομπολεύουν. Ο Παναγής προσκαλεί την Κατερίνα στον χορό προς μεγάλη απογοήτευση της Χρύσας. Ο Παρασκευάς με τον Χαραλάμπη προσπαθούν να κλέψουν την εικόνα, γιατί φοβούνται ότι ο παπάς θα προσπαθήσει να την εξαφανίσει, αλλά πέφτουν πάνω στον Κανέλλο που δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια! Ο Παναγής στον χορό υπερασπίζεται γενναία τη Χρύσα από κάποιους ενοχλητικούς Φωτεινιώτες. Η Χρύσα, προς μεγάλη απογοήτευση της Κατερίνας, πέφτει στην αγκαλιά του. Το γλέντι καλά κρατεί, αλλά μια μεγάλη έκπληξη περιμένει το χωριό…

Eπεισόδιο 16ο. Οι Φωτεινιώτες επιχειρούν να κλέψουν την εικόνα και προκαλείται μεγάλη αναστάτωση σε όλο το χωριό. Η προσπάθειά τους, όμως, δεν ευοδώνεται, γιατί ο παπάς έχει φροντίσει να την εξαφανίσει για να παύσει η διχόνοια ανάμεσα στα δυο χωριά.

Ο Παρασκευάς ζητά από τον παπα-Ανδρέα να επιστρέψει την εικόνα στον Πλάτανο, όμως αυτός αρνείται και τότε συγκαλείται από τον Παρασκευά συνέλευση για την αποπομπή του από το συμβούλιο.

Το σπίτι του Βαγγέλα αποκτά το πολυπόθητο νερό, έναν ψευτο-ήρωα, τον Τζώρτζη, κι έναν απρόσκλητο επισκέπτη, τον Λουκά. Ο παράξενος αυτός επισκέπτης μοιάζει να έχει κάποιο μυστικό σχέδιο…

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, ώρα 20:00

Eπεισόδιο 17ο. Η άφιξη του Λουκά προκαλεί αναστάτωση στο χωριό και κυρίως στον Παναγή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λουκάς έχει έρθει για να της κάνει μια έκπληξη, που δεν είναι άλλη, από την πρόταση γάμου. Η Κατερίνα ακούει τον Τζώρτζη να συζητάει με τη Μυρτώ για τη φήμη της σχέσης της με τον Παναγή και τότε ξεκινάει ένα ντόμινο αντιδράσεων. Η Κατερίνα έρχεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Χρύσα.

Ο Στάθης είναι έτοιμος να μεταβεί στον Πλάτανο για να εμποδίσει τον Λουκά, αλλά η Μυρτώ, έχοντας κάνει μυστική συμφωνία με τον Λουκά, καταφθάνει στο σπίτι του Στάθη με σκοπό να τον καθυστερήσει. Θα καταφέρει η Μυρτώ να παραπλανήσει τον Στάθη και να τον αποτρέψει από την επίσκεψή του στον Πλάτανο; Μετά την παραίτηση του παπά, ο Παρασκευάς, ο Ηλίας και ο Χαραλάμπης αποφασίζουν να αναζητήσουν νέο μέλος για το συμβούλιο. Ο Λουκάς κάνει, για ακόμα μια φορά, πρόταση γάμου στην Κατερίνα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, ώρα 20:00

Eπεισόδιο 18ο. Ο Λουκάς είναι ευτυχισμένος που δέχτηκε η Κατερίνα να γίνει γυναίκα του, της λέει να παντρευτούν σήμερα κιόλας! Η Κατερίνα δεν αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τη βιασύνη του υπάρχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο και λέει το πολυπόθητο «ναι». Θα είναι αρκετός ο προβληματισμός του Θοδωρή σχετικά με τους σκοπούς του Λουκά, ώστε να τη μεταπείσει;
Ο Λουκάς κάνει ό,τι μπορεί για να μην το μάθουν οι γονείς της, ενώ ο Παναγής, όταν το μαθαίνει, γίνεται κουρέλι. Ο Παρασκευάς ψάχνει να βρει μέλος για το συμβούλιο μετά την αποχώρηση του παπά και τσακώνεται με τον Χαραλάμπη και τον Ηλία για ποιου ο γιος θα μπει. Ο Ασημάκης ξεκινάει για σκάψιμο, αλλά στο δάσος βλέπει κάτι που του κάνει τρομερή εντύπωση… είναι η Μάρμω! Ο Ασημάκης είναι ένα βήμα από το να ξεσκεπάσει τη Μάρμω και τη μυστική επιχείρησή της με τις τρούφες!
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, ώρα 20:00

Eπεισόδιο 19ο. Ο Στάθης επιτίθεται στον Λουκά για τον μυστικό γάμο που θέλει να κάνει με την Κατερίνα και του καταλογίζει ύπουλους σκοπούς. Ενώ όλο το χωριό προετοιμάζεται για τον γάμο, ο Στάθης θέτει θέμα προγαμιαίου συμβολαίου στον Λουκά προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κατερίνας.
Το θέμα του δρόμου παίρνει μεγάλες διαστάσεις και ο Ηλίας το εκμεταλλεύεται για να προκηρύξει εκλογές, επικαλούμενος την έλλειψη του έβδομου μέλους για το συμβούλιο, όταν η Φιλιώ ανακοινώνει την απόφασή της ν’ αναλάβει εκείνη τη θέση αυτή. Η Κατερίνα φτάνει στα σκαλιά της εκκλησίας, τη στιγμή που ο Παναγής αποφασίζει να παρευρεθεί στον γάμο… Θα εμποδίσει ο Παναγής το θείο μυστήριο εκδηλώνοντας, επιτέλους, τα συναισθήματά του;
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ώρα 20:00

Eπεισόδιο 20ό. Η καθυστέρηση της Φωτεινής αναγκάζει την Κατερίνα και τον Λουκά να αναβάλουν τον γάμο, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Παναγή. Ο Παρασκευάς αρχίζει να ανησυχεί για τις ηγετικές τάσεις της Φιλιώς, τώρα που έγινε μέλος του συμβουλίου, και μοιράζεται τις σκέψεις του με τον Χαραλάμπη. Ο Λουκάς ξέρει ότι έχασε την ευκαιρία να αποφύγει το προγαμιαίο συμβόλαιο που έχει ζητήσει ο Στάθης, αλλά η Μυρτώ έχει το σχέδιό της. Κι ενώ όλοι ετοιμάζονται για την καινούργια τελετή, η Κατερίνα έχει δεύτερες σκέψεις… Θα ματαιώσει τον γάμο ή θα ντυθεί και πάλι νυφούλα στο πλευρό του Λουκά; Άραγε, η εξομολόγηση του Παναγή θα ανατρέψει τα σχέδια του Λουκά;