ΕΡΤ – Με επιτυχία η avant premiere του πρώτου επεισοδίου της νέας...

ΕΡΤ – Με επιτυχία η avant premiere του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς «Η ζωή εν τάφω»

Με επιτυχία η avant premiere

του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς «Η ζωή εν τάφω»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η avant premiere του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς της ΕΡΤ, «Η ζωή εν τάφω», που βασίζεται στο αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Λεοντής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς Τάσος Ψαρράς, οι πρωταγωνιστές της σειράς Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Μπέζος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θάλεια Σταματέλου, οι εγγονές του Στράτη Μυριβήλη, Λενιώ Μυριβήλη και Χριστίνα Αγγελοπούλου, άνθρωποι του πνεύματος, του οπτικοακουστικού χώρου και δημοσιογράφοι.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής, ανέφερε ότι έπειτα από πολλά χρόνια η ΕΡΤ επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική μυθοπλασία με την τηλεοπτική μεταφορά ενός γνήσιου πολιτιστικού προϊόντος, σε σενάριο και σκηνοθεσία ενός σπουδαίου σκηνοθέτη, ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Λεοντής, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι ευτυχής που στην ΕΡΤ, δείχνουμε τον δρόμο στην κατεύθυνση του πολιτισμού».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις δυσκολίες των γυρισμάτων της σειράς, τα οποία θα συνεχιστούν έως και το Μάρτιο. Επίσης, αναφέρθηκε στην πλειάδα των ηθοποιών και τεχνικών, οι οποίοι συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτής της φιλόδοξης σειράς.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.