ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 10.03.2021

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 10.03.2021

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι την  Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, στις 00:15, στην ΕΡΤ1, προγραμματίστηκε σε επανάληψη η εκπομπή «Ειδικές αποστολές» K12 W με θέμα: «Πανδημία του κορωνοϊού – Οι επιπτώσεις και η επόμενη μέρα».

Στις «Ειδικές αποστολές», οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ερευνούν, αναλύουν και παρουσιάζουν σύνθετα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας -και όχι μόνο.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Φάνης Παπαθανασίου συναντά τους Έλληνες επιστήμονες που δημιούργησαν το rapid test για τον εντοπισμό του Covid-19 και τώρα ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο τα αντισώματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν τον κορωνοϊό.

Μιλούν στην εκπομπή ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο ΕΚΠΑ, καθηγητής Βασίλης Γοργούλης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Κίττας.

Ο Μάριος Κωνσταντινίδης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και αναζητεί τις αιτίες που έβαλαν τη Βόρεια Ελλάδα στο «κόκκινο». Συνομιλεί με γιατρούς και νοσηλευτές στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης, με εκπροσώπους της αγοράς, αλλά και με ανθρώπους που βγήκαν όρθιοι από τη μάχη με τον κορωνοϊό. Τι πήγε λάθος και τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής για να βγούμε από την πανδημία.

Ο Γιάννης Σουλιώτης ερευνά τις υπόγειες διαδρομές των μυστικών υπηρεσιών στον παράλληλο πόλεμο που εξελίσσεται με «έπαθλο» τη θεραπεία κατά του κορωνοϊού. Πράκτορες απ’ όλο τον κόσμο, που «κυνηγούν» τα επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να εξασφαλίσουν στις κυβερνήσεις τους την ταχύτερη παρασκευή του εμβολίου, μιλούν στις «Ειδικές αποστολές», αποκαλύπτοντας τις μεθόδους και τους βασικούς παίκτες ενός κατασκοπευτικού θρίλερ.

Αρχισυνταξία: Σταυρούλα Χριστοφιλέα – Πιέρρος Τζανετάκος

Υπεύθυνη ερευνών: Ελβίρα Κρίθαρη

Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος – Γιάννης Γεωργιουδάκης

Υπεύθυνος εκπομπής: Φάνης Παπαθανασίου