ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 28 – 31.10.2022

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 28 – 31.10.2022

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
…………………………………………………………………………….
19:00 ΠΕΣ ΤΗ ΛΕΞΗ  W
Με τον Γιώργο Καραμίχο
Επεισόδιο 3ο
20:00 Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Ε) K8  W
Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο
«Ύψωμα 731: Η μάχη που έκρινε τον πόλεμο»
Η επική μάχη στο ύψωμα 731 στα βουνά της Αλβανίας, είναι η εκπομπή, που παρουσιάζει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο βετεράνων, οι οποίοι έζησαν την κόλαση της Ιταλικής αντεπίθεσης τον Μάρτιο του 1941.
Από τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών το ύψωμα 731 σκάφτηκε πέντε μέτρα και σήμερα λέγεται 726, καθώς το υψόμετρο καθορίζει την ονομασία των υψωμάτων.
Οι Ιταλοί επιτέθηκαν παρουσία του Μουσολίνι, που έφθασε τόσο κοντά στο μέτωπο όσο κανένας άλλος ηγέτης. Ένας από τους μαχητές του μετώπου ο Χρήστος Κανέλλας από τα Τρίκαλα, αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι ένας αξιωματικός πρότεινε να διεισδύσει και να σκοτώσει τον Ντούτσε σε μια αποστολή αυτοκτονίας, που απορρίφθηκε από τους ανώτερους του. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιζησάντων μαχητών αποδεικνύουν ότι η ωραιοποιημένη εικόνα των μαχών είναι μόνο για τις σκοπιμότητες της προπαγάνδας, ενώ η πραγματική εικόνα του μετώπου ήταν ένας καθημερινός εφιάλτης, που για όσους μαχητές επέζησαν κράτησε όλη τους τη ζωή.

21:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W

………………………………………………………………………………
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
…………………………………………………………………………….
19:00 ΠΕΣ ΤΗ ΛΕΞΗ  W
Με τον Γιώργο Καραμίχο
Επεισόδιο 4ο
20:00 ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ K8 GR
(AGATHA CHRISTIE’S POIROT)
«Η κυρία με το βέλο» (The veiled lady) 
Ο Πουαρό και ο φίλος του Χέιστινγκς κανονίζουν συνάντηση με κάποια κυρία, η οποία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την ανωνυμία της. Ο Πουαρό όμως, αποκαλύπτει απρόσμενα μυστικά πίσω από το βέλο που καλύπτει το πρόσωπό της.

Πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Σάτσετ (στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό)
Παίζουν: Χιου Φρέιζερ, Φίλιπ Τζάκσον, Πολίν Μοράν, Ζόι Γουαναμέικερ, Ντέιβιντ Γέλαντ.
Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Μπένετ, Ρένι Ράι

21:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W

………………………………………………………………………………

Επίσης, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 24:00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη το «Μουσικό κουτί» του Μανώλη Ρασούλη με τη Γλυκερία, τον Πέτρο Βαγιόπουλο και τη Ναταλία Ρασούλη, ενώ την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 17:45 προγραμματίστηκε σε επανάληψη το επεισόδιο «Ένα θαύμα» με τον Γιώργο Μαζωνάκη από την εκπομπή «Τα Νούμερα». Επίσης, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το 5ο επεισόδιο της σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου» έχει τον τίτλο «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά».
 
Τέλος, η ενημερωτική εκπομπή που έχει προγραμματιστεί στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 23:45 έχει τον τίτλο «Φάσμα» με παρουσιαστές τους Κατερίνα Αντωνοπούλου, Έλενα Καρανάτση, Ελβίρα Κρίθαρη και Γιάννη Παπαδόπουλο.