ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος | Ελληνικές ταινίες «Το πιο λαμπρό αστέρι»...

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος | Ελληνικές ταινίες «Το πιο λαμπρό αστέρι» (08.06.2023) & «Η Αλίκη στο Ναυτικό» (15.06.2023)

ΕΡΤ1- Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

——————————————————————————————-

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

23:00 ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ Κ W
Αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1967
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λαυρέντης Διανέλλος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νικήτας Πλατής, Νίτσα Τσαγανέα, Πέτρος Λοχαΐτης, Θύμιος Καρακατσάνης, Μαρία Ιωαννίδου, Σταύρος Ξενίδης, Αλέκος Ζαρταλούδης, Νίκος Πασχαλίδης, Γιώργος Κυριακίδης, Γιώργος Κωβαίος, Γιώργος Τσαούσης, Ανδρέας Τσάκωνας, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Ρένα Πασχαλίδου, Γιάννης Μπουρνέλης, Κώστας Καφάσης, Αθηνόδωρος Προύσαλης

Υπόθεση: Η Κατερίνα δουλεύει μαζί με τον πατέρα της στην ψαραγορά. Είναι αγαπητή σε όλους γιατίτους διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια που τους τραγουδά. Όλοι τη θαυμάζουν, εκτός από τον Ανδρέα, τον νεαρό σπουδαστή κλασικής μουσικής, που απεχθάνεται τα λαϊκά τραγούδια. Η Κατερίνα πιάνει δουλειά σ’ ένα νυχτερινό κέντρο, την ίδια μέρα που αρχίζει να δουλεύει εκεί ο Ανδρέας ως σερβιτόρος. Αμέσως θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, ερμηνεύοντας, χωρίς να το γνωρίζει, τραγούδια που έγραψε ο Ανδρέας.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

23:00 Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ  Κ W
Αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1961
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Walter Lassally, Νίκος Δημόπουλος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Χορογραφία: Μανώλης Καστρινός
Τραγούδι: Αλίκη Βουγιουκλάκη
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δέσπω Διαμαντίδου, Καίτη Λαμπροπούλου, Γιάννης Γκιωνάκης, Κώστας Βουτσάς, Γιάννης Μαλούχος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ντίνος Καρύδης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Ραφαήλ Ντενόγιας, Γιώργος Μπέλλος, Κώστας Παπαχρήστος, Θάνος Σουγιούλ, Θόδωρος Ρουμπάνης, Μιχάλης Μπαλλής, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Θανάσης Πλιάκας, Σταύρος Παράβας κ.ά.

Υπόθεση: Η Αλίκη είναι κόρη του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Συναντά τον δόκιμο Κώστα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στον Πόρο και τον ερωτεύεται, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι δόκιμος. Δίνουν ραντεβού για να συναντηθούν, αλλά επειδή κανείς δεν τα καταφέρνει να έρθει, στέλνουν τους φίλους τους, αλλά οι φίλοι τους δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο, κι έτσι η Αλίκη και ο Κώστας νομίζουν ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ.

Συναντιούνται ξανά στον καλοκαιρινό χορό της Σχολής Δοκίμων, όπου ο ένας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά ο άλλος. Στη συνέχεια, οι δόκιμοι της Σχολής πρόκειται να πάνε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό, προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο. Έτσι βγάζει τη βαλίτσα του πατέρα της από το αυτοκίνητο και καταφέρνει με αφορμή τη βαλίτσα να μπει στο πλοίο. Επισκέπτεται τον Κώστα στο πλοίο, όπου και εγκλωβίζεται με τη θέλησή της, καθώς αυτό σαλπάρει. Μεταμφιέζεται σε ναύτη για να μη γίνει αντιληπτή. Η παρουσία της Αλίκης στο πλοίο γίνεται πηγή αρκετών κωμικών γεγονότων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, στις 16:00, θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή «365 στιγμές – Οι Έλληνες ομογενείς και οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία» Κ8

Φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες

«Το πιο λαμπρό αστέρι»
«Το πιο λαμπρό αστέρι»
«Το πιο λαμπρό αστέρι»
«Το πιο λαμπρό αστέρι»

«Η Αλίκη στο Ναυτικό»

«Η Αλίκη στο Ναυτικό»
«Η Αλίκη στο Ναυτικό»

«Η Αλίκη στο Ναυτικό»