ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: Ξένη σειρά «Balthazar» | 09 -12.10.2023

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: Ξένη σειρά «Balthazar» | 09 -12.10.2023

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 23:45 προγραμματίζεται στην ΕΡΤ1 (Δευτέρα έως  και Πέμπτη) η ξένη σειρά «Balthazar» K16 GR.
Αστυνομική σειρά μυστηρίου, παραγωγής Γαλλίας 2018.
Σκηνοθεσία: Κλοτίλντ Τζαμέν, Κλέλια Κονσταντίν.
Πρωταγωνιστούν: Τόμερ Σίσλεϊ, Ελέν ντε Φουζέρ, Πολίν Σεβιλιέ, Γιανίγκ Σάμοτ, Φιλίπα Φίνιξ, Κομ Λέβιν.
Γενική περιγραφή: Ο Ραφαέλ Μπαλταζάρ είναι γοητευτικός, όμορφος, έξυπνος και το κυριότερο, ξέρει να κάνει τους νεκρούς να… μιλούν, όπως κανένας άλλος!
Ιατροδικαστής, από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, γοητεύει αλλά και εξοργίζει. Ατίθασος και ξεροκέφαλος, απολαμβάνει τη ζωή χωρίς να χάνει λεπτό, συχνά αγνοώντας κανόνες και συμβάσεις.
Αποτελεί τεράστια πρόκληση για την αστυνόμο Ελέν Μπαχ, μητέρα μιας οικογένειας που διαλύεται, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στην ομάδα του Εγκληματολογικού, να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο πέρα από τα συνηθισμένα.
Μαζί, θα αντιμετωπίσουν τις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις φόνων, καθώς θα τους ακολουθούμε σε δαιδαλώδεις διαδρόμους στο βασίλειο του θανάτου.
Συγκεκριμένα:
Δευτέρα, 9/10 : Επεισόδιο 1ο  «Από σάρκα και αίμα» (De chair et sang) – Α’ ΚΥΚΛΟΣ
Ένας άντρας και η σύζυγός του βρίσκονται νεκροί στο σπίτι τους. Αργότερα, βρίσκεται τραυματισμένη και η κόρη τους. Μια νεαρή αστυνομικός μπαίνει στην ομάδα που βρίσκεται και ο παράξενος, αλλά πανέξυπνος ιατροδικαστής Μπαλταζάρ, και μαζί ερευνούν αυτούς τους παράξενους φόνους.
Τρίτη, 10/10: Επεισόδιο 2ο  «Σύλληψη θανάτου» (Arret de mort)- Α’ ΚΥΚΛΟΣ
Το ακρωτηριασμένο πτώμα ενός άντρα εντοπίζεται σε ένα εργοτάξιο. Ο Μπαλταζάρ διαπιστώνει ότι αυτός ο άντρας είχε κάνει στο παρελθόν εκτεταμένη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, γεγονός που οδηγεί τις έρευνες της αστυνομίας σε μια υπόθεση εκδίκησης που συνέβη πριν από 15 χρόνια.
Tετάρτη, 11/10: Επεισόδιο 3ο «Ένα χαμένο κορμί» (A corps perdu) – Α’ ΚΥΚΛΟΣ
Το κατεψυγμένο σώμα μιας γυναίκας εντοπίζεται σε φορτηγό. Η εξέταση του DNA οδηγεί την αστυνομία να ανοίξει ξανά μια υπόθεση που είχε «παγώσει» και αφορούσε σε έναν βάναυσο σύζυγο που είχε εξαφανιστεί με τα παιδιά του χρόνια πριν.
Πέμπτη, 12/10:Επεισόδιο 4ο «Αδελφές ψυχές» (Les ames soeurs) – Α’ ΚΥΚΛΟΣ
Ο Μπαλταζάρ βρίσκεται στο σινεμά όταν καλείται να βοηθήσει μια γυναίκα που φαίνεται να την έχουν μαχαιρώσει. Αργότερα, όταν συνειδητοποιεί ότι το αίμα πάνω της ανήκει σε κάποιον άλλον, πασχίζει να εντοπίσει το άλλο τραυματισμένο άτομο. Όταν μαθαίνουν ότι τα δύο θύματα είχαν αρραβωνιαστεί, η αστυνόμος Μπαχ ανακρίνει τις οικογένειές τους, που υποστηρίζουν ότι ήταν πολύ ερωτευμένοι. Τα στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι η γυναίκα έπασχε από βαριά κατάθλιψη.