ΕΡΤ1 – «ΕΠΤΑ» με τη Βάλια Πετούρη: «Το παιδί μέσα στις φλόγες...

ΕΡΤ1 – «ΕΠΤΑ» με τη Βάλια Πετούρη: «Το παιδί μέσα στις φλόγες του πολέμου» | Σάββατο 04.06.2022

ΕΡΤ1

«ΕΠΤΑ» με τη Βάλια Πετούρη
«Το παιδί μέσα στις φλόγες του πολέμου»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στις 13:00

Το παιδί μέσα στις φλόγες του πολέμου είναι το θέμα συζήτησης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΠΤΑ», με τη Βάλια Πετούρη, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στις 13:00. Καλεσμένοι στο στούντιο ο καθηγητής και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο εκδότης Αργύρης Καστανιώτης, οι οποίοι μιλούν για τα παιδιά των μεταναστευτικών ροών, είτε αυτά προέρχονται από την Ουκρανία είτε από άλλες εστίες πολέμου και τα οποία πολλές φορές είναι ασυνόδευτα. Στη συζήτηση παρεμβαίνουν η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

ΕΠΤΑ

Κάθε Σάββατο, στις 13:00

Η εκπομπή, που επικεντρώνεται στην πολιτική ανασκόπηση της εβδομάδας  με οπτικοποιημένα video, είναι και διαδραστική. Ο διάλογος για το πρώτο θέμα της επικαιρότητας, τον οποίο συντονίζει ο υποδιευθυντής του ενημερωτικού site της ΕΡΤ Τάσος Οικονόμου, αρχίζει δύο μέρες νωρίτερα με την ανακοίνωση του καλεσμένου στο ertnews.gr και συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Πρωτότυπη είναι και η παρουσίαση της εκπομπής, που γίνεται σε δύο στούντιο.  Στο πρώτο βρίσκεται ο κεντρικός καλεσμένος, ενώ από το δεύτερο στούντιο παρεμβαίνουν ο καλεσμένος που προέρχεται από τον κοινωνικό και επιστημονικό χώρο, αλλά και οι τηλεθεατές μέσω των αναρτήσεών τους.

Στόχος της εκπομπής είναι, όχι μόνον η διαρκής ανανέωση, αλλά και η πολυφωνία, καθώς και ο εμπλουτισμός της συνέντευξης με τη συμμετοχή των τηλεθεατών.

Δείτε το τρέιλερ.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Βάλια Πετούρη
Αρχισυντάκτης κοντρόλ: Θοδωρής Καρυώτης
Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Κατσούλης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σταμούλης