ΕΡΤ1 – Η Μαίρη Κατράντζου αποκλειστικά στις «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη»...

ΕΡΤ1 – Η Μαίρη Κατράντζου αποκλειστικά στις «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» 14.11.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη»

Η Μαίρη Κατράντζου αποκλειστικά στην ΕΡΤ1 
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, στις 16:00

Κόρη της ψηφιακής τεχνολογίας. Βασίλισσα των prints. Εθνικό κεφάλαιο. Η διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου μιλάει αποκλειστικά στις «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη», το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, στις 16:00, στην ΕΡΤ1.

Η εξαιρετική δημιουργός, που με τα εμβληματικά καλειδοσκοπικά, ψηφιακά μοτίβα της άλλαξε για πάντα την ίδια την έννοια του εμπριμέ, μιλάει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση για την πρωτοποριακή της προσέγγιση στη μόδα, την καινοτόμο δουλειά της και τη σημασία της ομαδικής δουλειάς. Αποκαλύπτει τι χρειάζεται για να επιβληθεί κανείς σήμερα σε μια βιομηχανία απαιτητική και παγκόσμια που δεν χαρίζεται σε κανέναν, την αγάπη της για την Ελλάδα, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει σήμερα την πολιτιστική της κληρονομιά και το αρχαίο πνεύμα αλλά και το κορίτσι πίσω από την παγκόσμια επιτυχία.

Η θρυλική δημοσιογράφος και κριτικός μόδας, Suzy Menkes, μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή και θυμάται τις αρχικές τις αντιδράσεις όταν είχε δει για πρώτη φορά το δημιουργικό όραμα της Ελληνίδας σχεδιάστριας.

Ακόμη, η εξαιρετική δημοσιογράφος Sarah Mower, επικεφαλής κριτικός μόδας Voguerunway και πρέσβειρα ανερχόμενων ταλέντων του British Fashion Council, μιλώντας και εκείνη αποκλειστικά, αναπολεί τα πρώτα επαγγελματικά βήματα της Κατράντζου στο Λονδίνο, τη σκληρή δουλειά και το πείσμα της Ελληνίδας δημιουργού.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ιδρύτρια και πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, μιλάει για τη γνωριμία και τη συνεργασία της με τη σχεδιάστρια, η οποία οδήγησε σε μια ιστορική, φιλανθρωπική επίδειξη μόδας στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, με αφορμή τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Dryce Lahssan, Fashion Image & Strategy Consultant, στενός συνεργάτης και φίλος της σχεδιάστριας, εξηγεί γιατί πιστεύει ότι η Κατράντζου είναι ουσιαστικά μια «φεμινίστρια» δημιουργός και πώς έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια «λέσχη» γυναικών που φοράνε τις δημιουργίες της παγκοσμίως.

Η δημοσιογράφος Έλις Κις αναφέρεται στην πορεία και στην εξέλιξη της Ελληνίδας σχεδιάστριας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και μια σειρά από εξαιρετικές συνεργασίες με άλλους οίκους και brands.   

Παρουσίαση – αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έλις Κις, Βιβή Μωραΐτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Διεύθυνση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions