ΕΡΤ1: «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» – «Λουκία» 12.09.2020

ΕΡΤ1: «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» – «Λουκία» 12.09.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ
«Λουκία» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:00

To όνομά της αρκεί, Λουκία. Η μεγάλη κυρία της σύγχρονης ελληνικής μόδας αποκαλύπτεται στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη», το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:00.

«Πάντα ήξερα ότι δεν θα κάνω μια συμβατική ζωή», εξηγεί η σχεδιάστρια στην Κάτια Ζυγούλη, καθώς θυμάται τα φοιτητικά της χρόνια στο πρωτοποριακό Λονδίνο, αλλά και τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στην Αθήνα.

Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, φίλη ζωής της σχεδιάστριας, χαρακτηρίζει τη Λουκία ως «δαντέλα από ατσάλι» και μιλάει για την τρυφερότητα και τη δύναμη που τη χαρακτηρίζουν.

Ο Νικόλας Γεωργίου, creative & fashion director, μιλάει για την «επαναστάτρια» Λουκία, η οποία δημιουργεί «ρούχα που είναι μεγαλύτερα, καλύτερα από τη ζωή».

Η Έστερ Μαστρογιάννη, μοντέλο, θυμάται την προετοιμασία του επετειακού ντεφιλέ της σχεδιάστριας για τα 40 της χρόνια στον χώρο.

Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Θόδωρος Τερζόπουλος εξηγεί ότι τα ρούχα της σχεδιάστριας είναι σαν «παρτιτούρες», κομμάτια όχι μόνο για να τα βλέπεις αλλά και για να τα «ακούς».

Στο ατελιέ της Λουκίας, η σχεδιάστρια Λητώ Barré περιγράφει πώς η δημιουργός δίνει ερεθίσματα και ελευθερία στους νέους σχεδιαστές, ενώ η βοηθός σχεδιάστρια Άσπα Συμβουλίδου τονίζει τη σημασία που έχει για τη Λουκία η έννοια της αισθητικής.

Για την πρεμιέρα του ατελιέ Γεωργία Ρηγάκου, η Λουκία αποτελεί μια «ήσυχη δύναμη», ενώ η Χρύσα Ζιώτη, επίσης πρεμιέρα, εξηγεί ότι η σκέψη της σχεδιάστριας βρίσκεται πάντα στο επόμενο σχεδιαστικό της βήμα.

Παρουσίαση – Αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έλις Κις

Σύνταξη: Βιβή Μωραίτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Δ/νση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Δ/νση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions