ΕΡΤ1: «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» – «Μόδα & Τέχνη» (Β΄...

ΕΡΤ1: «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» – «Μόδα & Τέχνη» (Β΄ Μέρος) 08.08.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ

«Μόδα & Τέχνη» (Β΄ Μέρος)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, στις 16:00

Η μόδα χρειάζεται την τέχνη του τεχνίτη αλλά και τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις για να υπάρξει. Με την παρουσία της στη θεατρική δημιουργία, την επίδραση του κινηματογράφου στον σχεδιασμό μιας pret a porter συλλογής και τα ρεύματα της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, που αλλάζουν το σχήμα των ρούχων και δίνουν νέες μορφές στα σώματα, ασχολείται η εκπομπή «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη», που  μεταδίδεται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 και ώρα 16:00, στην ΕΡΤ1.

Η Κάτια Ζυγούλη συζητάει με τον σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσσιο για τη μόδα που μπαίνει στα μεγάλα μουσεία του κόσμου, τον τρόπο που οι τέχνες εντάσσονται στη δημιουργία των σύγχρονων συλλογών του, καθώς και για τη σχέση του με το λυρικό θέατρο.

Το ντουέτο 2 plus one equals 2,  Βαλίσια Γκότση και Στέλλα Παναγοπούλου, ταξιδεύει με τις κολεξιόν του στις πόλεις που γέννησαν σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα και αντλεί στοιχεία για τις ιστορίες που αφηγούνται οι συλλογές του από τις κινηματογραφικές ταινίες.

Ο Γιώργος Ελευθεριάδης εξηγεί πώς τα ρούχα μπορούν και ερμηνεύουν χαρακτήρες από  θεατρικές παραστάσεις και πότε ένας σχεδιαστής μόδας δέχεται να αναλάβει τον ρόλο του ενδυματολόγου.

Η εικαστικός Ειρήνη Καραγιαννοπούλου διερευνά την προσωπική της σχέση με τη μόδα μέσα από τον τρόπο που τα γυναικεία περιοδικά βλέπουν τη γυναίκα και πώς αυτό χαρακτηρίζει ένα μέρος της δουλειάς της.

Παρουσίαση – αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έφη Φαλίδα

Σύνταξη: Βιβή Μωραίτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Δ/νση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Δ/νση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής:  Filmiki Productions