ΕΡΤ1: «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη – «Μόδα και άνδρες» (Α΄...

ΕΡΤ1: «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη – «Μόδα και άνδρες» (Α΄ Μέρος) 25.07.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ
Με την Κάτια Ζυγούλη
«Μόδα και άνδρες» (Α΄ Μέρος)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, στις 16:00

Ανδρική μόδα. Κομμάτι μιας παγκόσμιας βιομηχανίας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία. Όμως και στην Ελλάδα, το ανδρικό ντύσιμο καλά κρατεί. Στους Έλληνες δημιουργούς και ράφτες ανδρικής ένδυσης ρίχνει τους προβολείς της η εκπομπή «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1.

Ο Τάκης Γιαννέτος, εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς οικογενειακής επιχείρησης, δεν μένει απλά πιστός στο χειροποίητο ένδυμα, αλλά δεν επιτρέπει στην τέχνη του ράφτη να σβήσει, εκπαιδεύοντας συστηματικά στο εργαστήριό του νέα παιδιά.

Ο Βασίλης Μπουρτσάλας, κρατώντας ψηλά τη σημαία της υψηλής ραπτικής για άνδρες, αποκαλύπτει τι χαρίζει στα πουκάμισα του ατελιέ του την ιδιαίτερη γραμμή τους.

Ο καινοτόμος Γιώργος Ελευθεριάδης μιλά για την ισορροπία και την αρμονία, που πάνω από δύο δεκαετίες τώρα εκφράζουν τον νεωτερισμό στις άκρως αφαιρετικές φόρμες του.

Ο Δημήτρης Πέτρου εξηγεί στην Κάτια Ζυγούλη πώς η αγάπη του για το tailoring εισβάλλει αβίαστα έως και στις γυναικείες συλλογές του και τα μηνύματα που στέλνει σιωπηρά ένα καλοραμμένο κοστούμι.

Ο Χρήστος Κατσαβοχρήστος εκτιμά πως η εμπειρία του ως μοντέλο τον ωθεί να αναμειγνύει τα στιλ, ώστε να εκφράζουν την προσωπικότητά του και μοιράζεται τη λατρεία του για τα 1960s.

Παρουσίαση – αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έλις Κις, Βιβή Μωραΐτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Διεύθυνση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions