ΕΡΤ1 – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ «Τσάντα και παπούτσι» 07.11.2020

ΕΡΤ1 – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ «Τσάντα και παπούτσι» 07.11.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, στις 16:00
«Τσάντα και παπούτσι»  

Η τσάντα και το παπούτσι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και είναι καθοριστικά για το στιλ και την εμφάνισή μας. Έλληνες σχεδιαστές τσαντών και υποδημάτων εξηγούν γιατί, στις «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη», το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1.

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, σχεδιάστρια υποδημάτων/αξεσουάρ και καλλιτεχνική διευθύντρια/ιδρύτρια της Di Gaia, περιγράφει τη δημιουργική της ταυτότητα ως έναν ιδιαίτερο συνδυασμό τεχνικών και υλικών και μιλάει για τη γοητεία που ασκεί το ψηλό τακούνι.

Η σχεδιάστρια Iride De Portu σχεδιάζει τσάντες αλλά και παπούτσια με έμφαση στην έννοια του χειροποίητου, απέναντι στη μαζική παραγωγή των αλυσίδων γρήγορης μόδας.

Ο σχεδιαστής παπουτσιών Στάθης Σαμαντάς πιστεύει ότι το υπόδημα συμβολίζει την επιθυμία που έχει μια γυναίκα για να υποδυθεί έναν ρόλο και μιλάει για την περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί η παραγωγή παπουτσιών.

Η Ελένη Κωνσταντινίδη και η Σίλια Σιγαλού, ιδρύτριες της Callista Crafts, σημειώνουν ότι η τσάντα είναι ο καθρέφτης μιας γυναίκας και μιλούν για την πρώτη τσάντα που δημιούργησαν, ενώ ο υπεύθυνος πωλήσεων του brand Σταμάτης Ζακολίκος εξηγεί πώς η ελληνική εταιρεία κατάφερε να εισχωρήσει με επιτυχία στην παγκόσμια αγορά.

Η Ουρανία Γιουρμετάκη, industrial designer, ιδρύτρια και σχεδιάστρια της Urania Gazelli, μιλάει για τις ιδιαίτερες τσάντες που δημιουργεί από ακρυλικό, ενώ εξηγεί γιατί τα τελευταία χρόνια τα αξεσουάρ βρέθηκαν πρώτα σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Παρουσίαση – αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έλις Κις, Βιβή Μωραΐτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Διεύθυνση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions