ΕΡΤ1: «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη – «Βιωσιμότητα» 29.08.2020

ΕΡΤ1: «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη – «Βιωσιμότητα» 29.08.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ
Με την Κάτια Ζυγούλη
«Βιωσιμότητα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, στις 16:00

Η βιομηχανία της μόδας έχει τον δικό της ρόλο να παίξει στον αγώνα για ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Λιγότερη και καλύτερη παραγωγή και κατανάλωση, βιωσιμότητα, ηθική, διαφάνεια και κυκλική παραγωγή είναι μερικές από τις έννοιες και τις πρακτικές που εξετάζει η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Ιστορίες μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, στις 16:00.

Η σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα επισημαίνει ότι ανάπτυξη της «πράσινης» μόδας απαιτεί χρόνο και βασίζεται σε αξίες, όπως η επιλογή πρώτων υλών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η ιδρύτρια του κοινωνικού εργοστασίου SOFFA και συντονίστρια του Fashion Revolution Greece, δρ Φιόρη Ζαφειροπούλου, αναφέρεται στην ενασχόλησή της με το διεθνές κίνημα Fashion Revolution, στο πώς η βιομηχανία της μόδας μολύνει τον πλανήτη αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η παραγωγική μονάδα SOFFA σε θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Τα αδέρφια Γαρυφαλλιά και Γιάννης Πιτσάκης εξηγούν πώς η ανάγκη για βιώσιμη επιχειρηματικότητα τούς οδήγησε να αναπτύξουν συλλογές τσαντών από παλιές αθηναϊκές τέντες.

Ο Στρατής Ανδρεάδης περιγράφει πώς πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών «διηγούνται» τις δικές τους θαλασσινές ιστορίες, όταν μετατρέπονται σε τσάντες χάρη στη διαδικασία του upcycling.

Οι σχεδιαστές Χρήστος Πετρίδης και Βενέδικτος Αντύπας μεταποιούν ρούχα υψηλής ραπτικής σε κομμάτια streetwear, δίνοντάς τους συνεχόμενη ζωή.

Παρουσίαση – αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έλις Κις

Σύνταξη: Βιβή Μωραΐτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Διεύθυνση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions