ΕΡΤ1 – Μουσικό πρόγραμμα: «Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα» 20.04.2020

ΕΡΤ1 – Μουσικό πρόγραμμα: «Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα» 20.04.2020

  ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου,  Γιώτα Νέγκα
Τρεις  γυναίκες. Τρεις ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές»

 Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020, ώρα 00:10

Τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020 στις 00:10, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν σε μαγνητοσκόπηση τη μουσική παράσταση που παρουσίασαν η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα στο «Passport – Κεραμεικός».

Οι τρεις δημοφιλείς ερμηνεύτριες ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Οι τρεις κυρίες, με αμέτρητη χαρά και μεγάλο σεβασμό, επέλεξαν τραγούδια που διατηρεί μέσα μας η μνήμη, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και τα παρουσίασαν στις αυθεντικές τους εκτελέσεις αλλά και διασκευασμένα. Στην επιμέλεια του προγράμματος συνεργάστηκε μαζί τους η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας, Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος, είναι οι δημιουργοί των οποίων τα τραγούδια ερμηνεύουν οι τρεις καλλιτέχνιδες στη σκηνή του «Passport-Κεραμεικός». Και όχι μόνο. Σμυρναίικα, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια βρίσκουν τη θέση τους σ’ αυτό το πρόγραμμα, συνθέτοντας με τρόπο απλό και μαγικό μία ποικιλόμορφη αλλά ποιοτική παράσταση.

Τις τρεις ερμηνεύτριες συνοδεύουν επί σκηνής μια ομάδα 9 εξαιρετικών μουσικών που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, το κανονάκι με την ηλεκτρική κιθάρα, τους πολιτισμούς που φέρουν και δένουν τα τραγούδια μεταξύ τους.