ΕΡΤ1: Μουσικό πρόγραμμα: «Μάριος Τόκας – Σ’ αναζητώ» 19.04.2020

ΕΡΤ1: Μουσικό πρόγραμμα: «Μάριος Τόκας – Σ’ αναζητώ» 19.04.2020

  ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Μάριος Τόκας – Σ’ αναζητώ»

 Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020, ώρα 00:20

Μαγνητοσκοπημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Badminton, τον Απρίλιο του 2016.

Στην παράσταση συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Σταθοπούλου με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η σύνθεση του προγράμματος είναι του παραγωγού και μελετητή της ελληνικής μουσικής Ηλία Μπενέτου, ενώ τα κείμενα είναι του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μηνά Βιντιάδη.

Ένα μουσικό αφιέρωμα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα, με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, με τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια», «Αννούλα του χιονιά», αλλά και «Η Δική μου πατρίδα», «Πενταδάκτυλος», τραγούδια-μηνύματα ελπίδας για την επανένωση του νησιού με μια βιώσιμη λύση.

Στην παράσταση, την οποία έχουν επιμεληθεί στενοί συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη, «ζωντανεύει» το έργο και η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και η αξιομνημόνευτη προσωπικότητά του, επιχειρώντας να θυμίσει στο κοινό τη σύντομη αλλά λαμπρή πορεία του.