ΕΡΤ1: «Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο –...

ΕΡΤ1: «Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – Γιορτάστε την Ανάσταση με το πιο κεφάτο πρόγραμμα | Μ. Σάββατο 04.05.2024

ΕΡΤ1

«Νύχτα στάσου»
Με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο 

«Σήμερα Γιώργη μ’ Πασχαλιά»
Γιορτάστε την Ανάσταση με το πιο κεφάτο πρόγραμμα

Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, στις 23:00

Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, στις 23:00, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» γιορτάζει την Ανάσταση με πασίγνωστα λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, συντροφιά με πρόσωπα της ΕΡΤ -και όχι μόνο-, που μιλούν για το  «δικό» τους Πάσχα.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Ζαφείρη Μελά, τον Κώστα Σκαφίδα, την Κατερίνα Κόρου, την Αρετή Κετιμέ και τον Πάνο Μπλέτζα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αγαπημένα αειθαλή τραγούδα σε μια γιορτή αυθεντικής ψυχαγωγίας και γνήσιας ελληνικής διασκέδασης.

Η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου ερμηνεύει τρυφερά το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» και δίνει το δικό της στίγμα στη βραδιά «ανοίγοντάς» την.

Η Λίνα Νικολακοπούλου μιλάει για τις ιστορίες πίσω από πολύ γνωστά τραγούδια της, που ερμηνεύονται, όπως τα «Μένω εκτός» σε μουσική του Ara Dinkjian, «Καρδιά μου, εγώ» σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και το «Δι’ ευχών» σε μουσική Νίκου Αντύπα.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, φωτίζει με τα στοιχεία που παραθέτει τα τραγούδια της εορταστικής βραδιάς προσφέροντας πλούσιο υλικό τεκμηρίωσης.

Στην παρέα της εκπομπής καλεσμένοι οι Ευσταθία Τσαπαρέλη, Ξένια Ντάνια, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ελεάνα Στραβοδήμου από την επιτυχημένη σειρά «Η παραλία», οι Μανώλης Γεραπετρίτης, Λουκία Παπαδάκη, Θανάσης Πατριαρχέας από το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», οι Μαρία Αντουλινάκη, Θάνος Μπίρκος και Κατερίνα Σούσουλα.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου-Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός

Δείτε το φωτογραφικό υλικό.