ΕΡΤ1 – Ο Γιώργος Παπαστεφάνου «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση |...

ΕΡΤ1 – Ο Γιώργος Παπαστεφάνου «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση | Νέο επεισόδιο 11.06.2021

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου «Προσωπικά»

με την Έλενα Κατρίτση

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, στις 23:00

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ανοίγει την καρδιά του στην Έλενα Κατρίτση και μοιράζεται μαζί μας σπάνια ντοκουμέντα και ανεπανάληπτες καλλιτεχνικές στιγμές κορυφαίων δημιουργών και ερμηνευτών από συναντήσεις που εμπνεύστηκε ο ίδιος  και καταγράφηκαν από τον τηλεοπτικό φακό, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 23:00, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά».

Ένα ταξίδι στον χώρο της μουσικής που διήρκεσε περισσότερα από πενήντα χρόνια. Ξεκίνησε στις αρχές του 1960, όταν σε ηλικία περίπου είκοσι χρόνων, ο «κύριος Έντισον», βρέθηκε στον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου. Μια εποχή κατά την οποία οι μουσικές των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και αργότερα του Ξαρχάκου συγκινούσαν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Περιουσία του, η γνωριμία με σημαντικές προσωπικότητες, οι φιλίες και οι σχέσεις-ζωής στις οποίες επένδυσε καθώς, όπως λέει, δεν πίστευε στους μεγάλους έρωτες.

Το όνομά του συνδέθηκε με το «Νέο Κύμα», αφού έγραψε τους στίχους σε πολλά τραγούδια, που ακόμη και σήμερα συγκινούν, όπως το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Άνναμπελ» (Ένα πρωινό) και «Θυμήσου τον Σεπτέμβρη», σε μουσική των Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Σπανού.

Η ζωή τού έδωσε πολλά κι άρα δικαιούται να του πάρει, λέει, αναφερόμενος στις απώλειες αγαπημένων του προσώπων και στις δύσκολες στιγμές που έζησε με τον καρκίνο. Ποτέ δεν είπε «γιατί σε εμένα», αφού αισθάνεται, όπως λέει, χορτασμένος: «Από όλη τη ζωή μου, απ’ ό,τι μου έχει τύχει και γι’ αυτό θέλω να λέω κάπου ”ευχαριστώ”. Ένα μέρος, βέβαια, το λέμε πάντα στους γονείς, γιατί η αλήθεια είναι ότι μεγάλωσα σε ένα εκπληκτικό οικογενειακό περιβάλλον. Είχα δύο σπουδαίους γονείς, που με έμαθαν να είμαι ελεύθερος».

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Κεντζέας

Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος

 

Δείτε το trailer.