ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Αντώνης Λουδάρος, Γιάννης Αθητάκης,
Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Πηγή Δεβετζή, Διαμαντής Διονυσίου
Από Δευτέρα 24 έως Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Μανιτάρια Γρεβενών, κάπαρη Τήνου»
Καλεσμένος ο Αντώνης Λουδάρος
Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον αγαπημένο ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα: το πρώτο με μανιτάρια Γρεβενών και το δεύτερο με κάπαρη Τήνου. O Aντώνης Λουδάρος μιλάει για το δύσκολο εγχείρημά του να σκηνοθετήσει και να ερμηνεύσει τον μονόλογο «Είμαι η γυναίκα μου», σ’ ένα έργο το οποίο πραγματεύεται τη ζωή μιας τρανς γυναίκας, για τα μαθήματα υποκριτικής που διδάσκει, για τη σημερινή νεολαία που έχει αλλάξει και πόσο εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε, για την τηλεόραση και για τους λόγους που ο κόσμος της γυρίζει την πλάτη.
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Αθηνολιά Λακωνίας, αφρίνα Μεσολογγίου»
Καλεσμένος ο Γιάννης Αθητάκης
Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Αθητάκης. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με Αθηνολιά Λακωνίας και το δεύτερο με αφρίνα Μεσολογγίου. Ο Γιάννης Αθητάκης αναπολεί τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, αποκαλύπτει πώς μπήκε στη ζωή του το μόντελινγκ, μιλάει για την επιθυμία του να φύγει από το νησί του για να γίνει ηθοποιός, εξηγεί τι σημαίνει για εκείνον η υποκριτική, αλλά και η ψυχοθεραπεία, και πόσο τον βοήθησε.
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Κάπαρη Σύρου, λαδοτύρι Ζακύνθου»
Καλεσμένη η Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου
Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται στο στούντιο τη νεαρή ηθοποιό και σοπράνο, Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μεγαλουργούν, φτιάχνοντας δύο μοναδικές συνταγές. Η πρώτη με κάπαρη Σύρου και η δεύτερη με λαδοτύρι Ζακύνθου. Η Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου μιλάει για την προσέγγισή της στον σπουδαίο ρόλο της Μαρίας Κάλλας, αποκαλύπτει πώς της έγινε η πρόταση αλλά και πώς αντέδρασε όταν η σκηνοθέτρια, Όλγα Μαλέα, της ανακοίνωσε ότι πήρε τον ρόλο, την αγάπη της για τη μαγειρική, τα όνειρά της αλλά και πώς αισθάνθηκε όταν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και της Αγγλίας για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Κοτόπουλο Ηπείρου και φάβα Σαντορίνης»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Πηγή Δεβετζή
Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει την πρώην αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν και του άλματος εις μήκους, Πηγή Δεβετζή. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικές συνταγές, η πρώτη με κοτόπουλο Ηπείρου και η δεύτερη με φάβα Σαντορίνης. Η Πηγή Δεβετζή μάς μιλάει για τις κατακτήσεις των μεταλλίων και τα ρεκόρ που διαμόρφωσαν τις πιο ευτυχισμένες στιγμές, για τη σχέση της με τον πατέρα της και για το πόσο την στήριξε στην αθλητική της σταδιοδρομία, τη σωστή διατροφή που ακολουθεί, αλλά και τι ονειρεύεται για την προσωπική της ζωή.
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Αγκινάρα Ιρίων, κρασοτύρι Κω»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Διαμαντής Διονυσίου
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο γνωστός τραγουδιστής Διαμαντής Διονυσίου. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με αγκινάρα Ιρίων και το δεύτερο με κρασοτύρι από την Κω. Ο Διαμαντής Διονυσίου μιλάει για τα τραγούδια που τους έβαζε ο πατέρας τους, Στράτος Διονυσίου, να ακούν με τα αδέλφια του όταν ήταν παιδιά και ποιο ήταν το αγαπημένο του Στράτου Διονυσίου, για την αναπόφευκτη σύγκριση με τον πατέρα τους, για τη σημερινή νυχτερινή ζωή της Αθήνας και πόσο έχει αλλάξει και αποκαλύπτει το σημαδιακό όνειρο που είδε όταν ξεκινούσε την καριέρα του, αλλά και το νέο του τραγούδι και τη συνεργασία του με τον Χρήστο Παπαδόπουλο.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.




