ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αλέξιος Κοτσώρης, Γιώργος Βάλαρης, Σοφία Μανωλάκου, Μαρία Καλλιμάνη
Από Δευτέρα 30 Μαρτίου έως Παρασκευή 3 Απριλίου 2026

Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια είναι στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», είναι η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.
Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.
«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση. Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026, στις 14:00
«Κρητικό παξιμάδι ΠΓΕ, κατσικίσιο γάλα Πηλίου»
Καλεσμένη η Κωνσταντίνα Κλαψινού
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026 η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την ηθοποιό Κωνσταντίνα Κλαψινού. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας κρητικό παξιμάδι ΠΓΕ με τη χαρακτηριστική τραγανή υφή του, και κατσικίσιο γάλα Πηλίου, που δίνει πλούσια γεύση στις συνταγές.
Η Κωνσταντίνα Κλαψινού δηλώνει πως δεν ξέρει να μαγειρεύει και μιλά για την καταγωγή της από το Ρέθυμνο και τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη. Θυμάται πως από μικρή ήθελε να φύγει από το νησί, ενώ αναφέρεται στη βαθιά της αγάπη για το θέατρο σε σύγκριση με την τηλεόραση.
Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, στις 14:00
«Δεντρολίβανο Αργολίδας, μήλα Καστοριάς ΠΟΠ»
Καλεσμένος ο Αλέξιος Κοτσώρης
Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον ηθοποιό Αλέξιο Κοτσώρη. Στην κουζίνα με τον σεφ Ανδρέα Λαγό αξιοποιούν δεντρολίβανο Αργολίδας με έντονο άρωμα και μήλα Καστοριάς ΠΟΠ, που χαρίζουν φρεσκάδα και ισορροπία στα πιάτα.
Ο Αλέξιος Κοτσώρης θυμάται πώς ξεκίνησε να μαγειρεύει μετά την προηγούμενη εμφάνισή του στην «ΠΟΠ Μαγειρική», μιλά για την Κυπαρισσία και τον Πύργο όπου μεγάλωσε αλλά και για το θάρρος να ασχοληθεί με την υποκριτική. Επίσης αναφέρεται στην ψυχοθεραπεία που τον βοήθησε ουσιαστικά στη ζωή του.
Τετάρτη 1 Απριλίου 2026, στις 14:00
«Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κρανιδίου, μέλι Πηλίου»
Καλεσμένος ο Γιώργος Βάλαρης
Την Τετάρτη 1 Απριλίου, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Βάλαρη. Με τον σεφ Ανδρέα Λαγό δημιουργούν συνταγές με ελαιόλαδο ΠΟΠ Κρανιδίου με ισορροπημένο χαρακτήρα και μέλι Πηλίου, που προσθέτει φυσική γλυκύτητα.
Ο Γιώργος Βάλαρης περιγράφει πως μαγειρεύει σχεδόν καθημερινά, αναφέρεται στην καταγωγή του από τη Βενεζουέλα, στην οποία εύχεται να επιστρέψει σύντομα, και μιλά για το Αγρίνιο όπου μεγάλωσε. Συζητά για τη βοήθεια που έχει λάβει από την ψυχοθεραπεία και το life coaching, αλλά και για την παράσταση «Ο Γλάρος» του Τσέχωφ που σκηνοθετεί.
Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, στις 14:00
«Σαλάδο Κέρκυρας, μέλι Κρήτης»
Καλεσμένη η Σοφία Μανωλάκου
Την Πέμπτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την ηθοποιό Σοφία Μανωλάκου. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό δημιουργούν μια αρωματική πίτα με σαλάδο Κέρκυρας, ενώ ετοιμάζουν και γαλατόπιτα με κανταΐφι, ανθότυρο και μέλι Κρήτης, που της χαρίζει φυσική γλυκύτητα.
Η Σοφία Μανωλάκου μιλά για τη σχέση της με τη μαγειρική, για τη νόσο Crohn από την οποία πάσχει, και εξηγεί το κατά πόσο επηρεάζει τις διατροφικές της συνήθειες. Περιγράφει ακόμη πώς το άγχος την έχει καθορίσει σε διαφορετικές φάσεις της ζωής της, ενώ εξηγεί την προσπάθειά της να μην τη βλέπουν μόνο ως όμορφη παρουσία, αλλά να αποδεικνύει μέσω της δουλειάς της το ταλέντο της στην υποκριτική.
Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, στις 14:00
«Φασόλια κοινά μεσόσπερμα Κάτω Νευροκοπίου ΠΟΠ,
ελαιόλαδο Τσουνάτο Κρήτης»
Καλεσμένη η Μαρία Καλλιμάνη
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη. Με τον σεφ Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν πιάτα με φασόλια κοινά μεσόσπερμα Κάτω Νευροκοπίου ΠΟΠ με γεμάτη γεύση, και ελαιόλαδο τσουνάτο Κρήτης με τη χαρακτηριστική του ταυτότητα.
Η Μαρία Καλλιμάνη αναφέρει ότι στο σπίτι μαγειρεύει κυρίως ο σύζυγός της, μιλά για τις σπουδές της στην αρχαιολογία, θυμάται τα παιδικά της χρόνια στο Αίγιο και εξηγεί πως, παρότι η οικογένειά της ασχολείται επιχειρηματικά με το φαγητό, η ίδια δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο της εστίασης.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Χριστόδουλος Μαρμαράς
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – επιμέλεια κειμένων προϊοντικών βίντεο: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions




