ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Νένα Ισμυρνόγλου, Ελεάνα Στραβοδήμου,
Μέμος Μπεγνής, Φωτεινή Δάρρα
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 4 έως Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κασέρι Βέροιας, μέλι Μαινάλου»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Δημήτρης Μακαλιάς
Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός και παρουσιαστής, Δημήτρης Μακαλιάς. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Αντρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με κασέρι Βέροιας και το δεύτερο με μέλι Μαινάλου. Ο Δημήτρης Μακαλιάς μάς μιλάει για τη σχέση με τα παιδιά του, το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι αυστηρός μαζί τους και πως η δημιουργία οικογένειας τον έκανε καλύτερο άνθρωπο. Επίσης, αναφέρεται στην επίγευση που του άφησε η περσινή χρονιά στην τηλεόραση, αλλά και τι εκπομπή θα ήθελε να παρουσιάσει.
Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Αρσενικό Νάξου, καρύδια Σερρών»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Νένα Ισμυρνόγλου
Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τη γνωστή σεφ, Νένα Ισμυρνόγλου. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα το πρώτο με αρσενικό Νάξου και το δεύτερο με καρύδια Σερρών. Η Νένα Ισμυρνόγλου μας μιλάει για το πώς ασχολήθηκε με τη μαγειρική, πώς αντιδρά στα λάθη, για την καταγωγή της από την Ανατολή, την κόρη της και αν είναι αυστηρή μαζί της, καθώς και για τα χρόνια που έζησε στη Νέα Υόρκη.
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κάπαρη Σύρου, ελαιόλαδο Κρανιδίου ΠΟΠ»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Ελεάνα Στραβοδήμου
Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», την ηθοποιό Ελεάνα Στραβοδήμου. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα το πρώτο με κάπαρη Σύρου και το δεύτερο με ελαιόλαδο Κρανιδίου. Η ηθοποιός μάς μιλάει για τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, για το πώς η υποκριτική ήταν ο λόγος που μπόρεσε να ψάξει τον εσωτερικό της κόσμο, τη μεγάλη της αγάπη για τα extreme sports και τη φύση, καθώς και για τα νέα επαγγελματικά της σχέδια.
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Bανίλια Φενεού, πράσινες ελιές Χαλκιδικής»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Μέμος Μπεγνής
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές με βανίλια Φενεού και πράσινες ελιές Χαλκιδικής. Ο Μέμος Μπεγνής μάς μιλάει για τη χορτοφαγική διατροφή που ακολουθεί εδώ και έντεκα χρόνια, τις μουσικές σπουδές, τα παιδικά χρόνια στη Σαλαμίνα, στα Κύθηρα και στην Ανάφη που λατρεύει, για τις αξίες που τον καθορίζουν, καθώς και το τι θυμάται από τα «χρυσά χρόνια» της τηλεόρασης.
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Μαλαθούνι Τήνου, πεπόνι Έβρου»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Φωτεινή Δάρρα
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η τραγουδίστρια, Φωτεινή Δάρρα. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές με μαλαθούνι Τήνου και πεπόνι Έβρου.
Η Φωτεινή Δάρρα μάς μιλάει για την αντίδραση των γονιών της όταν τους είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, τα ταξίδια που της έμειναν χαραγμένα στη μνήμη, τη σχέση της με την κόρη της, για το τι θυμάται από τα παιδικά της χρόνια αλλά και για την τραπ μουσική και το υβρεολόγιο που δεν θεωρεί Τέχνη.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions