ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Ελπίδα, Σία Κοσιώνη, Σπύρος Λάμπρου μαζί με την Παιδική Χορωδία του, Χριστίνα Κουλουμπή,
Νίκος Κύρτσος, Άννα Μαρία Μαρινάκη
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Ραβιόλια με παντζάρια και χριστουγεννιάτικο δέντρο με ταχίνι»
Καλεσμένη η Ελπίδα
Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο χριστουγεννιάτικο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τη δημοφιλή τραγουδίστρια, Ελπίδα. Μαζί δημιουργούν δύο μοναδικά πιάτα. Ραβιόλια με παντζάρια κι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με ταχίνι. Η Ελπίδα μάς μιλάει για το πώς ξεκίνησε η καριέρα της στο τραγούδι, για την εμπειρία της από τη Eurovision, τη φυλάκισή της στα χρόνια της Χούντας, τα παιδικά χρόνια στη Σπερχειάδα της Λαμίας, αλλά και το νεογέννητο εγγονάκι της.
Παραμονή Χριστουγέννων -Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Σούπα με μανιτάρια και κάστανα
& γαλοπούλα ψητή με δεντρολίβανο και πορτοκάλι»
Καλεσμένη η Σία Κοσιώνη
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός, πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων, φιλοξενούν τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικα υλικά, δημιουργούν μαζί τις πιο νόστιμες συνταγές. Η πρώτη είναι μια σούπα με μανιτάρια και κάστανα και η δεύτερη γαλοπούλα ψητή με δεντρολίβανο και πορτοκάλι. Η Σία Κοσιώνη μιλάει για τη δημοσιογραφία, αποκαλύπτει ποιες ειδήσεις που παρουσίασε τη συγκλόνισαν, και μιλάει για τη σχέση της με τον γιο της. Ακόμη, αποκαλύπτει ότι στο σπίτι μαγειρεύει μόνο εκείνη, καθώς και τι εύχεται για το 2025.
Χριστούγεννα -Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κουραμπιέδες με καρύδια και σταφίδες, χριστουγεννιάτικη πάβλοβα
με μαρμελάδα αρώνια και κρέμα γιαουρτιού»
Καλεσμένος ο Σπύρος Λάμπρου μαζί με την Παιδική Χορωδία του
Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τον Σπύρο Λάμπρου μαζί με την Παιδική Χορωδία του και μεταφέρουν στην εκπομπή το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο κλίμα τραγουδώντας τα κάλαντα. Μαζί ετοιμάζουν κουραμπιέδες με καρύδια και σταφίδες και μια χριστουγεννιάτικη πάβλοβα με μαρμελάδα αρώνια και κρέμα γιαουρτιού.
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με μανιτάρια και Cheesecake με κολοκύθα,
μήλα και καραμέλα»
Καλεσμένοι η Χριστίνα Κουλουμπή και ο Νίκος Κύρτσος
Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχονται με εορταστική διάθεση οι ηθοποιοί Χριστίνα Κουλουμπή και Νίκος Κύρτσος, για να μαγειρέψουν μαζί με τον Αντρέα Λαγό δύο απίθανες συνταγές. Η πρώτη είναι ένα μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με μανιτάρια και η δεύτερη ένα Cheesecake με κολοκύθα, μήλα και καραμέλα. Οι δύο τους μιλάνε για την παιδική όπερα «Μότσαρτ, ο μαγικός αυλός», τις αντιδράσεις των παιδιών, τι προσφέρει σε μια παιδική ψυχή το θέατρο, καθώς και για τη μάχη του καλού με το κακό, από την οποία το καλό πάντα νικά.
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Γεμιστό κοτόπουλο με μύρτιλα, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί
και σοκολατένιο δέντρο με ξηρούς καρπούς»
Καλεσμένη η Άννα Μαρία Μαρινάκη
Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» καταφτάνει η μικρή πρωταγωνίστρια της σειράς της ΕΡΤ «Έρημη Χώρα», Άννα Μαρία Μαρινάκη. Μαζί με τον αγαπημένο σε όλους σεφ Αντρέα Λαγό, ετοιμάζουν ένα γεμιστό κοτόπουλο με μύρτιλα, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί κι ένα σοκολατένιο δέντρο με ξηρούς καρπούς. Η Άννα Μαρία Μαρινάκη μιλάει για την «Έρημη Χώρα», την οικογένειά της, τι της αρέσει να κάνει με τους φίλους της, για το bullying στο σχολείο και τι ονειρεύεται για το μέλλον.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions