ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Γιάννης Καψάλης, Κοραλία...

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Γιάννης Καψάλης, Κοραλία Καράντη, Γιώργος Λεμπέσης, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργος Δεπάστας | 21 – 25.04.2025

ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Γιάννης Καψάλης, Κοραλία Καράντη,
Γιώργος Λεμπέσης, Αργυρώ Καπαρού και Γιώργος Δεπάστας
Από Δευτέρα του Πάσχα 21 έως Παρασκευή 25 Απριλίου 2025

Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 2025, στις 13:50
«Κρεατόπιτα με αρνάκι και τραχανά, Αρμενοβίλ»
Καλεσμένος ο Γιάννης Καψάλης

Τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» γιορτάζουν τη Δευτέρα του Πάσχα παρέα με τον δημοφιλή τραγουδιστή της ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής, Γιάννη Καψάλη και την ορχήστρα του (στο κλαρίνο ο Μάκης Τσίκος), και προσκαλούν τους τηλεθεατές σε μια ξεχωριστή εκπομπή γεμάτη μουσική και φυσικά, απίθανες γεύσεις. Μαζί, ο Ανδρέας Λαγός και ο Γιάννης Καψάλης ετοιμάζουν μια Κρεατόπιτα με αρνάκι και τραχανά και ένα Αρμενοβίλ γλυκό. Ο Γιάννης Καψάλης μάς μιλά για την καταγωγή του από τα Ζαγοροχώρια, το παραδοσιακό τραγούδι, την αγάπη του για τις πίτες, τη σχέση των νέων με το δημοτικό τραγούδι αλλά και για το πώς είναι ως μπαμπάς.

 Τρίτη 22 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Ξινομυζήθρα Κρήτης, αμύγδαλο Βέροιας»
Καλεσμένη η Κοραλία Καράντη

Την Τρίτη 22 Απριλίου, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τη δημοφιλή ηθοποιό, Κοραλία Καράντη. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα το πρώτο με ξινομυζήθρα Κρήτης και το δεύτερο με αμύγδαλο Βέροιας. Η Κοραλία Καράντη μάς μιλά για τα παιδικά της χρόνια και τις γευστικές της μνήμες, για την υποκριτική με την οποία ήθελε από πολύ μικρή να ασχοληθεί, για το πόσο αγαπάει τη μαγειρική και το διάβασμα, αλλά και για το πώς είναι ως μαμά.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2025, στις 14:00 
«Σαν Μιχάλη Σύρου, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας»
Καλεσμένος ο Γιώργος Λεμπέσης

Την Τετάρτη 23 Απριλίου, η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται τον αγαπημένο συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Γιώργο Λεμπέση. Μαζί με τον σεφ μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η πρώτη με Σαν Μιχάλη Σύρου και η δεύτερη με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας. Ο Γιώργος Λεμπέσης μάς μιλά για την συγγραφή και πώς τον βοηθά να ξεφεύγει από τον ρεαλισμό, το πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος της ιστορίας, για τα παιδιά του αλλά και για το διάβασμα στη σύγχρονη εποχή.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Φέτα Βυτίνας, μέλι Σίφνου»
Καλεσμένη η Αργυρώ Καπαρού

Την Πέμπτη 24 Απριλίου, η κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγερικής» ανοίγει την πόρτα της στην ταλαντούχα ερμηνεύτρια, Αργυρώ Καπαρού. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο πιάτα, το πρώτο με φέτα Βυτίνας και το δεύτερο με μέλι Σίφνου. Η Αργυρώ Καπαρού μάς μιλά για τις παιδικές της μνήμες και τη μικρασιατική καταγωγή της, για τη ζωή στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, για τις διαφορές που έχει το κοινό της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και για τη συγγενική σχέση με τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Σαλάδο Κέρκυρας, καβουρμάς Θράκης»
Καλεσμένος ο Γιώργος Δεπάστας

Την Παρασκευή 25 Απριλίου, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός, Γιώργος Δεπάστας. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό φτιάχνουν δύο ιδιαίτερα πιάτα με σαλάδο Κέρκυρας και καβουρμά Θράκης. Ο Γιώργος Δεπάστας μάς μιλά για τη συνεργασία του με τον Σταμάτη Φασουλή, για την καταγωγή από τη Σίφνο όπου μεγάλωσε και τα παιδικά χρόνια εκεί, για τον μάγειρα πατέρα του, καθώς και για τις δίδυμες κόρες του.

 

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Ανδρέας Λαγός, Γιάννης Καψάλης
Ανδρέας Λαγός, Γιάννης Καψάλης & η ορχήστρα του
Ανδρέας Λαγός, Κοραλία Καράντη
Ανδρέας Λαγός, Γιώργος Λεμπέσης
Ανδρέας Λαγός, Αργυρώ Καπαρού
Ανδρέας Λαγός, Γιώργος Δεπάστας