ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Γιώργος Δασκουλίδης,...

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Γιώργος Δασκουλίδης, Κώστας Παπαχλιμίντζος, Πωλίνα Γκιωνάκη, Χρήστος Σπανός, Στέλλα Ντζάνη | 27 – 31.10.2025


ΕΡΤ1

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Γιώργος Δασκουλίδης, Κώστας Παπαχλιμίντζος,
Πωλίνα Γκιωνάκη, Χρήστος Σπανός, Στέλλα Ντζάνη
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 27 έως Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025

Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται ξανά το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.

Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.

Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Κεφαλάκι Άνδρου, ροδάκινα Νάουσας ΠΟΠ» 
Καλεσμένος ο Γιώργος Δασκουλίδης

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή, Γιώργο Δασκουλίδη. Με φωνή που κουβαλά συναίσθημα και εμπειρία, ο Γιώργος Δασκουλίδης αφήνει για λίγο τις μουσικές πίστες και συναντά τον σεφ Ανδρέα Λαγό στην κουζίνα, με όρεξη και μεράκι. Κεφαλάκι Άνδρου και ροδάκινα Νάουσας ΠΟΠ γίνονται η βάση για πιάτα γεμάτα ένταση, νοστιμιά και ελληνική ψυχή.
Για τον ρόλο του ως πατέρας, για την ένδοξη πορεία που έζησε στη δεκαετία του ’90, για τον σεβασμό που -όπως λέει – έχει χαθεί από τη νεότερη γενιά αλλά και για τον θαυμασμό που τρέφει για τον Στέλιο Καζαντζίδη, μάς μιλά ο Γιώργος Δασκουλίδης.

  Τρίτη 28η Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Σούπα με παστό μπακαλιάρο, τούρτα κατσαρόλας» 
Καλεσμένος ο Κώστας Παπαχλιμίντζος – Επετειακό επεισόδιο

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» τιμά την επέτειο του ’40 και υποδέχεται τον έγκριτο δημοσιογράφο, Κώστα Παπαχλιμίντζο. Σε ένα επετειακό επεισόδιο με γεύση Ιστορίας, ο Κώστας Παπαχλιμίντζος μπαίνει στην κουζίνα μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό και μοιράζονται στιγμές μνήμης και δημιουργίας. Μαζί ετοιμάζουν σούπα με παστό μπακαλιάρο και τούρτα κατσαρόλας – συνταγές λιτές αλλά γεμάτες νοσταλγία, που συνδέουν τις γεύσεις με τις μνήμες μίας ολόκληρης χώρας.
Για τη σχέση πάθους που έχει με το φαγητό και τις γεύσεις που του ξυπνούν οι αναμνήσεις της 28ης Οκτωβρίου, για το πώς από μικρό παιδί ήξερε ότι ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, για το πώς είναι ο ίδιος ως πατέρας και τι συμβουλές δίνει στα παιδιά του για το φαγητό, μάς μιλά ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Θυμάρι Σάμου, φακή Εγκλουβής ΠΟΠ» 
Καλεσμένη στην εκπομπή η Πωλίνα Γκιωνάκη

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη γοητευτική ηθοποιό, Πωλίνα Γκιωνάκη. Με θεατρικότητα που κουβαλάει οικογενειακή παράδοση και δική της προσωπική σφραγίδα, η Πωλίνα Γκιωνάκη μπαίνει στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού. Θυμάρι από τη Σάμο και φακή Εγκλουβής ΠΟΠ δίνουν το άρωμα και τη δύναμη σε συνταγές που ισορροπούν ανάμεσα στην απλότητα και την ένταση της γεύσης.
Για το ότι πάντα ήθελε να γίνει ηθοποιός, για την σχέση της με την μαγειρική που ξεκίνησε δυναμικά όταν έγινε μαμά, για το πώς ήταν να μεγαλώνει ως κόρη του Γιάννη Γκιωνάκη, το πώς ήταν εκείνος ως μπαμπάς αλλά και για το πόσο πολύ πιστεύει στο Θεό, μάς μιλά η Πωλίνα Γκιωνάκη.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Αγουρέλαιο Χαλκιδικής, φύλλα άγριου σκόρδου Σάμου» 
Καλεσμένος ο Χρήστος Σπανός

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον ταλαντούχο ηθοποιό, Χρήστο Σπανό. Με ζεστασιά και αμεσότητα που τον έχουν καθιερώσει στην καρδιά του κοινού, ο Χρήστος Σπανός μπαίνει στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Αγουρέλαιο από τη Χαλκιδική και φύλλα άγριου σκόρδου από τη Σάμο γίνονται τα υλικά σε πιάτα που συνδυάζουν παράδοση, άρωμα και απλότητα – όπως και οι ρόλοι που έχουμε αγαπήσει.
Ο Χρήστος Σπανός μάς μιλά για το πώς γεννήθηκε η αγάπη του για την υποκριτική, για το τι του προσφέρει η δουλειά του αλλά και για την αγαπημένη κόρη του Μαρίνα Σπανού και την καλλιτεχνική επιμέλεια που κάνει στις δουλειές της.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Μανούρι Θεσσαλονίκης ΠΟΠ, κάπαρη Άνδρου» 
Καλεσμένη η Στέλλα Ντζάνη

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη δυναμική ποδοσφαιρίστρια Στέλλα Ντζάνη. Με πάθος για το παιχνίδι και πειθαρχία που τη συνοδεύει μέσα κι έξω από το γήπεδο, η Στέλλα Ντζάνη περνά από το ποδόσφαιρο στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού. Μανούρι Θεσσαλονίκης ΠΟΠ και κάπαρη Άνδρου γίνονται τα υλικά για συνταγές με δύναμη, ισορροπία και χαρακτήρα.
Για το ότι μαγείρευε από πολύ μικρή επειδή οι γονείς της δούλευαν, για το πώς γεννήθηκε η αγάπη της για το ποδόσφαιρο και γενικά για τον αθλητισμό, για το πώς είναι να είσαι γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα αλλά και για την περιπέτεια που είχε με την υγεία της, μάς μιλά η Στέλλα Ντζάνη.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Ο Ανδρέας Λαγός με τον Γιώργο Δασκουλίδη
Ο Ανδρέας Λαγός με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο
Ο Ανδρέας Λαγός με την Πωλίνα Γκιωνάκη
Ο Ανδρέας Λαγός με τον Χρήστο Σπανό
Ο Ανδρέας Λαγός με την Στέλλα Ντζάνη