ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Γιώτα Τσιμπρικίδου, Αντώνης Μυλωνάκης,
Χρήστος Κούτρας, Ίνα Ταράντου, Μαριλένα Γεραντώνη
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κρέπες με κολοκύθα και μετσοβόνε και πάβλοβα με κρέμα κάστανο»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Γιώτα Τσιμπρικίδου
Στο στολισμένο χριστουγεννιάτικα στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η ραδιοφωνική παραγωγός, Γιώτα Τσιμπρικίδου. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν κρέπες με κολοκύθα και μετσοβόνε και μία πάβλοβα με κρέμα κάστανο. Η Γιώτα Τσιμπρικίδου μας μιλά για την πορεία της στο ραδιόφωνο, την εμπειρία της από την τηλεόραση, το νέο της εγχείρημα με τα podcasts αλλά και για το τι της αρέσει να μαγειρεύει στο σπίτι.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Μοσχάρι με πουρέ και τρούφα και μελομακάρονα με μέλι και πορτοκάλι»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Αντώνης Μυλωνάκης
Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τον συγγραφέα Αντώνη Μυλωνάκη. Μαζί δημιουργούν δύο ευφάνταστες και νόστιμες συνταγές. Η πρώτη είναι ένα μαγειρευτό μοσχάρι με πουρέ και τρούφα και η δεύτερη μελομακάρονα με μέλι και πορτοκάλι. Ο Αντώνης Μυλωνάκης μάς μιλάει για τα μυθιστορήματα του, την αδυναμία του στην αδελφή του και στα ανίψια του, μας περιγράφει τι θυμάται από τα παιδικά του Χριστούγεννα, και μας εξηγεί τι σημαίνει για εκείνον η συγγραφή.
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Χοιρινός λαιμός με χιώτικο μανταρίνι και κουμκουάτ Κέρκυρας και χριστουγεννιάτικο κέικ»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Χρήστος Κούτρας
Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον δημοσιογράφο Χρήστο Κούτρα. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα. Έναν χοιρινό λαιμό μαγειρευτό με χιώτικο μανταρίνι και κουμκουάτ Κέρκυρας και ένα χριστουγεννιάτικο κέικ. Ο Χρήστος Κούτρας μάς μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στη Δράμα, τον δύσκολο χώρο της καλλιτεχνικής δημοσιογραφίας, το πόσο απόλαυσε τη συμμετοχή του στο «Just the 2 of Us», αλλά και τη συνεργασία με τη Ναταλία Γερμανού.
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Πάπια με πορτοκάλι και κορμός με μύρτιλα»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Ίνα Ταράντου
Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Ίνα Ταράντου για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές. Η πρώτη είναι μια πάπια με πορτοκάλι και η δεύτερη ένας λαχταριστός κορμός με μύρτιλα. Η Ίνα Ταράντου μάς μιλά για τα πρώτα της ρεπορτάζ κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τα πρώτα χρόνια στην τηλεόραση της Αθήνας, για το πώς είναι ως μαμά, αλλά και για τη γενέτειρά της, την Κέρκυρα.
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Ρολά από λαζάνια με κολοκύθα και μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα»
Καλεσμένη η Μαριλένα Γεραντώνη
Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος, Μαριλένα Γεραντώνη. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο πρωτότυπες συνταγές. Ρολά από λαζάνια γεμιστά με κολοκύθα και μπάπκα (Babka) γεμιστό με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα. Η Μαριλένα Γεραντώνη μας μιλά για το πως οι γλώσσες την οδήγησαν στην δημοσιογραφία, την εκπομπή που παρουσιάζει στην ΕΡΤ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της, για την κόρη της που σπουδάζει στη Νομική, καθώς και για το που κρύβεται η μαγεία της δημοσιογραφίας.
Δείτε το trailer
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions